
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
520 g g | Faina Faina | |
10 g g | Drojdie uscata Drojdie uscata | |
160 ml ml | Lapte
Lapte (caldut) | |
2 bucati bucata | Oua
Ou (temperatura camerei) | |
60 g g | Zahar Zahar | |
80 g g | Unt
Unt (topit) | |
360 g g | Crema de alune si ciocolata Crema de alune si ciocolata | |
160 g g | Ciocolata Ciocolata | |
140 ml ml | Apa Apa | |
100 g g | Zahar Zahar | |
1 bucati bucata | Suc proaspat de portocala Suc proaspat de portocala | |
1 bucati bucata | Coaja de portocala Coaja de portocala | |
1 bucati bucata | Zeama de lamaie Zeama de lamaie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBabka cu crema de cacao, alune de padure si ciocolata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Intr-un bol adauga faina. Fa o gaura in mijloc si adauga drojdia uscata si 50 ml lapte caldut si amesteca usor cat se sa dizolve drojdia, formand maiaua.
Lasa 10 minute, apoi adauga ouale, zaharul, restul de lapte si un praf de sare. Framanta bine totul pana se desprinde de pe peretii vasului.
Acopera bolul cu un servet si da-l la dospit intr-un loc caldut timp de o ora.
Pasul 2
Toaca ciocolata.
Pune aluatul crescut pe blat si imparte-l in 8 parti egale.
Iei o parte, o intinzi, pui pe ea crema de cacao si alune de padure si presari ciocolata tocata. Rulezi de la drepta la stanga (pe veticala) si pui ruloul pe un tocator. Procedezi la fel cu toate celelalte 7 parti.
Dupa ce ai format rulourile, baga-le la frigider timp de 30 de minute.
Dupa ce ai scos rulourile de la frigider, pui un rulou pe tocator, il crestezi cu un cutit ascutit, pe verticala, de sus pana jos si apoi il impletesti formand babka.
Procedezi la fel cu toate cele 7 rulouri.
Pui babka pe o tava tapetata cu hartie de copt si dai la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180° C, timp de 30-40 minute.
Pasul 3
Intre timp, pregateste siropul. Pui un vas pe foc, adaugi apa, zaharul si amesteci pana da intr-un clocot si se topeste zaharul. Apoi adaugi zeama si coaja unei portocale. Lasi la racit.
Pune apa pe foc si cand da in clocot, adauga zaharul si amesteca pana se dizolva compet. Lasa la racit si apoi adauga zeama de lamaie.
Imediat ce scoti babka din cuptor, unge cu siropul racit.
Pofta buna!