meriți să fii surprins
Babka cu crema de cacao, alune de padure si ciocolata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

520 g g Faina Faina
10 g g Drojdie uscata Drojdie uscata
160 ml ml Lapte Lapte
(caldut)
2 bucati bucata Oua Ou
(temperatura camerei)
60 g g Zahar Zahar
80 g g Unt Unt
(topit)
360 g g Crema de alune si ciocolata Crema de alune si ciocolata
160 g g Ciocolata Ciocolata
140 ml ml Apa Apa
100 g g Zahar Zahar
1 bucati bucata Suc proaspat de portocala Suc proaspat de portocala
1 bucati bucata Coaja de portocala Coaja de portocala
1 bucati bucata Zeama de lamaie Zeama de lamaie

Babka cu crema de cacao, alune de padure si ciocolata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:40 h
(34)

Mod de preparare

Pasul 1

Intr-un bol adauga faina. Fa o gaura in mijloc si adauga drojdia uscata si 50 ml lapte caldut si amesteca usor cat se sa dizolve drojdia, formand maiaua.

Lasa 10 minute, apoi adauga ouale, zaharul, restul de lapte si un praf de sare. Framanta bine totul pana se desprinde de pe peretii vasului.

Acopera bolul cu un servet si da-l la dospit intr-un loc caldut timp de o ora.

Pasul 2

Toaca ciocolata.

Pune aluatul crescut pe blat si imparte-l in 8 parti egale.

Iei o parte, o intinzi, pui pe ea crema de cacao si alune de padure si presari ciocolata tocata. Rulezi de la drepta la stanga (pe veticala) si pui ruloul pe un tocator. Procedezi la fel cu toate celelalte 7 parti.

Dupa ce ai format rulourile, baga-le la frigider timp de 30 de minute.

Dupa ce ai scos rulourile de la frigider, pui un rulou pe tocator, il crestezi cu un cutit ascutit, pe verticala, de sus pana jos si apoi il impletesti formand babka.

Procedezi la fel cu toate cele 7 rulouri.

Pui babka pe o tava tapetata cu hartie de copt si dai la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180° C, timp de 30-40 minute.

Pasul 3

Intre timp, pregateste siropul. Pui un vas pe foc, adaugi apa, zaharul si amesteci pana da intr-un clocot si se topeste zaharul. Apoi adaugi zeama si coaja unei portocale. Lasi la racit.

Pune apa pe foc si cand da in clocot, adauga zaharul si amesteca pana se dizolva compet. Lasa la racit si apoi adauga zeama de lamaie.

Imediat ce scoti babka din cuptor, unge cu siropul racit.

Pofta buna!

1 oferte

Unt de masăUnt de masă
Unt de masă
06.10 - 09.10
-30%
9,99
6,99Lei
Babka cu crema de cacao, alune de padure si ciocolata
2:40 h

Babka cu crema de cacao, alune de padure si ciocolata

Ingrediente

Faina
520 g
Drojdie uscata
10 g
Lapte (caldut)
160 ml
Ou (temperatura camerei)
2 bucata
Zahar
60 g
Unt (topit)
80 g
Crema de alune si ciocolata
360 g
Ciocolata
160 g
Apa
140 ml
Zahar
100 g
Suc proaspat de portocala
1 bucata
Coaja de portocala
1 bucata
Zeama de lamaie
1 bucata
Babka cu crema de cacao, alune de padure si ciocolata
1:20 h

Pasul 1

Aluat Babka

Intr-un bol adauga faina. Fa o gaura in mijloc si adauga drojdia uscata si 50 ml lapte caldut si amesteca usor cat se sa dizolve drojdia, formand maiaua.

Lasa 10 minute, apoi adauga ouale, zaharul, restul de lapte si un praf de sare. Framanta bine totul pana se desprinde de pe peretii vasului.

Acopera bolul cu un servet si da-l la dospit intr-un loc caldut timp de o ora.

Faina: 520 g
Drojdie uscata: 10 g
Lapte (caldut): 160 ml
Ou (temperatura camerei): 2 bucata
Zahar: 60 g
Unt (topit): 80 g
Babka cu crema de cacao, alune de padure si ciocolata
1:10 h

Pasul 2

Babka cu crema de cacao, alune de padure si ciocolata

Toaca ciocolata.

Pune aluatul crescut pe blat si imparte-l in 8 parti egale.

Iei o parte, o intinzi, pui pe ea crema de cacao si alune de padure si presari ciocolata tocata. Rulezi de la drepta la stanga (pe veticala) si pui ruloul pe un tocator. Procedezi la fel cu toate celelalte 7 parti.

Dupa ce ai format rulourile, baga-le la frigider timp de 30 de minute.

Dupa ce ai scos rulourile de la frigider, pui un rulou pe tocator, il crestezi cu un cutit ascutit, pe verticala, de sus pana jos si apoi il impletesti formand babka.

Procedezi la fel cu toate cele 7 rulouri.

Pui babka pe o tava tapetata cu hartie de copt si dai la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180° C, timp de 30-40 minute.

Crema de alune si ciocolata: 360 g
Ciocolata: 160 g
Babka cu crema de cacao, alune de padure si ciocolata
10 min

Pasul 3

Sirop Babka

Intre timp, pregateste siropul. Pui un vas pe foc, adaugi apa, zaharul si amesteci pana da intr-un clocot si se topeste zaharul. Apoi adaugi zeama si coaja unei portocale. Lasi la racit.

Pune apa pe foc si cand da in clocot, adauga zaharul si amesteca pana se dizolva compet. Lasa la racit si apoi adauga zeama de lamaie.

Imediat ce scoti babka din cuptor, unge cu siropul racit.

Pofta buna!

Apa: 140 ml
Zahar: 100 g
Suc proaspat de portocala: 1 bucata
Coaja de portocala: 1 bucata
Zeama de lamaie: 1 bucata
Babka cu crema de cacao, alune de padure si ciocolata

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3