meriți să fii surprins
Cheesecake cu mascarpone si capsune

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

250 g g Biscuiti digestivi Biscuiti digestivi
100 g g Unt Unt
(topit)
400 g g Crema de branza Crema de branza
250 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
1 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
100 g g Zahar pudra Zahar pudra
10 g g Gelatina alimentara Gelatina alimentara
300 g g Capsuni Capsuni
100 g g Zahar tos Zahar tos

Cheesecake cu mascarpone si capsune

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(75)

Mod de preparare

Mai intai pregatim tava cu pereti detasabili de 30cm diametru. Tapetam fundul cu hartie de copt, ungem peretii cu unt. Pregatim gelatina: o amestecam cu 50ml apa si o lasam sa se umfle pana devine ca un jeleu. Dam prin blender biscuitii si untul topit. Punem compozitia obtinuta in tava, o tasam si nivelam cu o spatula. Dam blatul la frigider pana ne ocupam de umplutura.

Dam prin blender capsunele si zaharul tos pana avem un piure. Il punem la foc mediu si il lasam sa fiarba pana devine ca un gem. Il lasam sa se raceasca pana pregatim crema de branza. Punem in umplutura crema de branza, mascarpone, vanilia, zaharul pudra. Amestecam foarte bine, pana avem o compozitie cremoasa. Adaugam gelatina topita, amestecam. Turnam compozitia in tava, peste blatul de biscuiti.

Punem deasupra jeleul de capsune, trecem prin el un cutit, pentru efectul de marmorare. Dam totul la rece minim 4-5 ore, de preferinta peste noapte.

Inainte de feliere, scoatem Cheesecake cu mascarpone si capsune din frigider si il lasam 5 minute pe blat. Apoi indepartam inelul tavii si ne bucuram de un cheesecake delicios, racoros, nu prea dulce si plin de aroma. Sa va fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Tot ce trebuie sa stii despre reteta: Este un cheesecake fara coacere, deci ne bazam pe gelatina. Un pliculet de gelatina de 10g este suficient pentru intreaga cantitate de cheesecake. Nu folosim mai mult pentru ca va afecta gustul prajiturii. Cum folosim gelatina corect? Daca folosim gelatina fin maruntita alba sau publere, o punem la inmuiat in apa rece - 50ml de apa pentru 10g gelatina. Amestecam bine si lasam gelatina sa se umfle pana devine un jeleu. Incalzim jeleul in cuptorul cu microunde pentru cateva secunde sau pe baie de abur pana devine lichida. Este foarte important ca gelatina sa NU fiarba. Daca gelatina fierbe, isi pierde proprietatile. Ca idee, un plic de 10g gelatina (suficient pentru a inchega 500ml lichid) este echivalentul a 6 foi de gelatina mari.

Pentru cele mai bune rezultate, e important ca Cheesecake cu mascarpone si capsune sa stea la frigider cel putin 4-5 ore, de preferinta peste noapte.

Capsunele folosite le puteti face piure, asa cum am facut eu, sau le puteti taia bucatele si incorpora in crema de branza, apoi sa decorati totul cu fructe proaspete. Desigur, puteti folosi si alte fructe pe care sa le transformati intr-un piure delicios, numai bun de incorporat in cheesecake caise, piersici (proaspete sau din compot), ananas etc. La capitolul biscuiti, este necesar sa folositi biscuiti digestivi, care sunt mult mai duri decat biscutii clasici, cum ar fi Petit Beurre. Biscuitii clasici absorb mult prea mult unt si blatul nu mai iese la fel de bine.

Eu am folosit o tava de 30 cm diametru. Este ideal sa folositi o tava cu peretii detasabili. Daca doriti un Cheesecake cu mascarpone si capsune mai inalt, folositi o tava de 20 cm sau dublati cantitatile din reteta pentru o tava de 30-35 cm.

1 oferte

UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei