
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
blat
350 g g | Faina Faina | |
150 g g | Zahar Zahar | |
10 g g | Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu | |
10 g g | Praf de copt Praf de copt | |
Sare
Sare (dupa gust) | ||
200 ml ml | Cafea Cafea | |
100 g g | Cacao Cacao | |
100 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | |
150 g g | Unt Unt | |
3 bucati bucata | Oua Ou | |
175 ml ml | Lapte batut Lapte batut | |
2 lingurite lingurita | Esenta de vanilie Esenta de vanilie | |
100 ml ml | Rom Rom |
crema
500 g g | Branza mascarpone Branza mascarpone | |
130 g g | Zahar Zahar | |
50 ml ml | Cafea Cafea | |
100 ml ml | Rom Rom | |
100 g g | Ciocolata menaj Ciocolata menaj |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTort cu crema de cafea si ciocolata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un bol, adaugati faina, zaharul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si amestecati bine totul. Puneti bolul deoparte.
Puneti un vas pe foc si adaugati cafeaua. O lasati sa se incalzeasca putin si apoi adaugati si pudra de cacao. Amestecati bine (pe foc) si adaugati si frisca lichida si omogenizati foarte bine totul. Lasati si aceasta compozitie deoparte.
Intr-un alt bol, adaugati untul care este la temperatura camerei si-l mixati bine. Puneti ouale unul cate unul si mixati de fiecare data. Adaugati laptele batut si mixati, iar la urma adaugati esenta de vanilie si romul si mixati din nou. Incorportati in aceasta compozitie, amestecul de cafea si ciocolata si mixati, apoi amestecul de faina si mixati bine pana obtineti o compozitie cremoasa si omogena.
Tapetati o tava cu hartie de copt. Turnati amestecul in tava si bagati la cuptor, la 180 °C, timp de 35 minute.
Intre timp, pregatiti crema de cafea. Puneti mascarponele intr-un bol, adaugati zaharul si incorporati-l bine si apoi adaugati si cafeaua si amestecati bine totul.
Dupa ce ati scos blatul si dupa ce s-a racit, il taiati in doua, il insiropati cu rom (ambele parti) si puneti crema pe partea de jos, intindeti bine totul, adaugati partea de sus a blatului si imbracati tortul cu crema de cafea. Topiti ciocolata si stropiti tortul cu ciocolata topita.