meriți să fii surprins
Tort de ciocolata cu crema de branza

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

225 g g Faina Faina
7 g g Praf de copt Praf de copt
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
7 g g Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu
30 g g Cacao Cacao
170 g g Unt Unt
150 g g Zahar Zahar
3 bucati bucata Oua Ou
80 g g Ciocolata Ciocolata
270 ml ml Sana Sana
Zeama de lamaie Zeama de lamaie
200 ml ml Lapte Lapte
30 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
250 g g Branza Ricotta Branza Ricotta
50 g g Zahar pudra Zahar pudra
7 g g Gelatina alimentara Gelatina alimentara
300 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
150 g g Ciocolata Ciocolata
100 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
30 g g Unt Unt
Coacaze negre Coacaze negre

Tort de ciocolata cu crema de branza

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(34)

Mod de preparare

Pasul 1

Intr-un bol, adauga faina, praful de copt, zaharul vanilinat, bicarbonatul de sodiu si cacao. Amesteca bine totul si pune bolul deoparte.

Intr-un alt bol, pregateste ingredientele umede. Pune untul care este la temperatura camerei, zaharul si mixeaza foarte bine totul. Adauga apoi ouale unul cate unul si mixeaza, ciocolata topita si mixeaza, sana si zeama de lamaie si mixeaza din nou.

In bolul cu ingrediente umede, adauga mixul de ingrediente uscate, dar putin cate putin si omogenizeaza foarte bine totul cu ajutorul unei spatule.

Pregateste 2 tavi (cu diametrul de 18 cm) tapetate cu hartie de copt si imparte compozitia in mod egal.
Da tavile la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 170°C, timp de 35 minute.

Dupa ce le-ai scos, lasa blaturile la racit si apoi taie-le in doua (fiecare blat).

Pasul 2

Pune intr-un vas pe foc laptele, zaharul si zaharul vanilinat. Da intr-un clocot pana se topeste zaharul si apoi lasa-l la racit.

Pasul 3

Pentru inceput, pregateste gelatina. Lasa gelatina la hidratat (7 g) in 90 ml de apa (a se vedea instructiunile de pe ambalaj). Cand s-a hidratat, topeste-o pe baie de aburi.

Bate smantana pentru frisca si apoi pastreaz-o la rece.

Pune intr-un bol ricotta cu zaharul pudra si amesteca. Adauga si gelatina hidratata si amesteca din nou.

Frisca batuta adaug-o in compozitia de ricotta. Amesteca din nou si  lasa la racit inainte de asamblare.

Pasul 4

Topeste ciocolata pe baie de aburi si amesteca continuu.

Adauga smantana pentru frisca si amesteca pana se omogenizeaza si la urma, adauga untul si amesteca din nou pana se omogenizeaza.

Pasul 5

Tortul se formeaza punand un blat, sirop de lapte, crema de branza, blat, sirop, crema si tot asa procedam si cu celelalte 2 blaturi. Terminam cu blat.

Il lasam la racit si apoi turnam ganache-ul de ciocolata. Il bagam din nou la frigider si apoi il ornam cu coacaze rosii.

Se lasa peste noapte la frigider si se feliaza a doua zi.

Pofta buna!

1 oferte

UntUnt
Unt
10.12 - 11.12
Stoc limitat!*
13,99Lei
Tort de ciocolata cu crema de branza
1:30 h

Tort de ciocolata cu crema de branza

Ingrediente

Faina
225 g
Praf de copt
7 g
Zahar vanilat
1 plic
Bicarbonat de sodiu
7 g
Cacao
30 g
Unt
170 g
Zahar
150 g
Ou
3 bucata
Ciocolata
80 g
Sana
270 ml
Zeama de lamaie
Lapte
200 ml
Zahar
30 g
Zahar vanilat
1 plic
Branza Ricotta
250 g
Zahar pudra
50 g
Gelatina alimentara
7 g
Frisca lichida
300 ml
Ciocolata
150 g
Frisca lichida
100 ml
Unt
30 g
Coacaze negre
Tort de ciocolata cu crema de branza
50 min

Pasul 1

Blat de ciocolata

Intr-un bol, adauga faina, praful de copt, zaharul vanilinat, bicarbonatul de sodiu si cacao. Amesteca bine totul si pune bolul deoparte.

Intr-un alt bol, pregateste ingredientele umede. Pune untul care este la temperatura camerei, zaharul si mixeaza foarte bine totul. Adauga apoi ouale unul cate unul si mixeaza, ciocolata topita si mixeaza, sana si zeama de lamaie si mixeaza din nou.

In bolul cu ingrediente umede, adauga mixul de ingrediente uscate, dar putin cate putin si omogenizeaza foarte bine totul cu ajutorul unei spatule.

Pregateste 2 tavi (cu diametrul de 18 cm) tapetate cu hartie de copt si imparte compozitia in mod egal.
Da tavile la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 170°C, timp de 35 minute.

Dupa ce le-ai scos, lasa blaturile la racit si apoi taie-le in doua (fiecare blat).

Faina: 225 g
Praf de copt: 7 g
Zahar vanilat: 1 plic
Bicarbonat de sodiu: 7 g
Cacao: 30 g
Unt: 170 g
Zahar: 150 g
Ou: 3 bucata
Ciocolata: 80 g
Sana: 270 ml
Zeama de lamaie
Tort de ciocolata cu crema de branza
10 min

Pasul 2

Sirop pentru tort

Pune intr-un vas pe foc laptele, zaharul si zaharul vanilinat. Da intr-un clocot pana se topeste zaharul si apoi lasa-l la racit.

Lapte: 200 ml
Zahar: 30 g
Zahar vanilat: 1 plic
Tort de ciocolata cu crema de branza
10 min

Pasul 3

Crema de branza pentru tort

Pentru inceput, pregateste gelatina. Lasa gelatina la hidratat (7 g) in 90 ml de apa (a se vedea instructiunile de pe ambalaj). Cand s-a hidratat, topeste-o pe baie de aburi.

Bate smantana pentru frisca si apoi pastreaz-o la rece.

Pune intr-un bol ricotta cu zaharul pudra si amesteca. Adauga si gelatina hidratata si amesteca din nou.

Frisca batuta adaug-o in compozitia de ricotta. Amesteca din nou si  lasa la racit inainte de asamblare.

Branza Ricotta: 250 g
Zahar pudra: 50 g
Gelatina alimentara: 7 g
Frisca lichida: 300 ml
Tort de ciocolata cu crema de branza
10 min

Pasul 4

Ganache de ciocolata pentru tort

Topeste ciocolata pe baie de aburi si amesteca continuu.

Adauga smantana pentru frisca si amesteca pana se omogenizeaza si la urma, adauga untul si amesteca din nou pana se omogenizeaza.

Ciocolata: 150 g
Frisca lichida: 100 ml
Unt: 30 g
Tort de ciocolata cu crema de branza
10 min

Pasul 5

Asamblare tort de ciocolata cu crema de branza

Tortul se formeaza punand un blat, sirop de lapte, crema de branza, blat, sirop, crema si tot asa procedam si cu celelalte 2 blaturi. Terminam cu blat.

Il lasam la racit si apoi turnam ganache-ul de ciocolata. Il bagam din nou la frigider si apoi il ornam cu coacaze rosii.

Se lasa peste noapte la frigider si se feliaza a doua zi.

Pofta buna!

Coacaze negre
Tort de ciocolata cu crema de branza

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3
4
5