
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
280 g g | Faina alba de grau
Faina alba de grau (000) | |
60 g g | Cacao Cacao | |
200 g g | Zahar Zahar | |
100 g g | Zahar brun Zahar brun | |
5 g g | Praf de copt Praf de copt | |
5 g g | Sare iodata fina Sare iodata fina | |
150 g g | Unt Unt | |
5 ml ml | Esenta de rom Esenta de rom | |
1 l l | Inghetata Inghetata |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTort cu inghetata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 180 grade C, tapetam cu unt si hartie de copt doua tavi de 25 cm diametru.
Intr-un bol incapator amestecam toate ingredientele uscate: faina, cacao, zahar, zahar brun, praf de copt, sare. Adaugam apoi ingredientele umede: apa, untul topit, esenta de rom. Amestecam pana avem un aluat omogen, pe care il distribuim uniform intre cele doua tavi si il coacem 15-18 minute sau pana trece testul scobitorii. Scoatem blaturile din tavi, indepartam hartia de copt si le lasam sa se raceasca foarte bine.
Pentru stratul de inghetata, lasam inghetata sa se topeasca putin, ca sa o putem amesteca cu o lingura, apoi o turnam in forma pe care am folosit-o pentru a coace blaturile, forma pe care o racim complet, o spalam foarte bine si apoi o tapetam cu folie alimentara de plastic. Dam stratul de inghetata la congelator minim 2 ore inainte de a-l folosi, pentru ca inghetata sa fie foarte bine intarita.
Pentru a asambla tortul, tapetam din nou vasul cu folie alimentara, punem primul blat, apoi stratul de inghetata (care, daca e foarte bine intarit, se va desprinde foarte usor de folie si e usor de manevrat), apoi al doilea blat, pe care il apasam foarte bine, astfel incat sa se lipeasca bine de stratul de inghetata.
Dam tortul la congelator cel putin 4 ore inainte de a-l decora si felia. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.