
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
250 g g | Biscuiti cu unt Biscuiti cu unt | ||
50 g g | Unt Unt | ||
250 g g | Branza mascarpone Branza mascarpone | ||
500 g g | Branza de vaca Branza de vaca | ||
100 g g | Zahar pudra Zahar pudra | ||
1 bucati bucata | Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie | ||
4 bucati bucata | Oua Ou | ||
50 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | ||
300 g g | Ciocolata menaj Ciocolata menaj | ||
100 ml ml | Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit | ||
30 g g | Miere Miere |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCheesecake cu mascarpone si ganache
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 180C, tapetam cu unt si hartie de copt o forma cu peretii detasabili de 18-20 cm diamteru.
Macinam biscuitii prin blender, apoi adaugam untul topit si amestecam cu functia pulse pana cand biscutii arata ca un pesmet mare. Presam amestecul pe fundul formei pentru copt si il coacem aproximativ 10 minute sau pana devine crocant. Scoatem tava din cuptor si scadem temperature cuptorului la 160C.
Pentru umplutura, amestecam cu mixerul la viteza medie, zaharul pudra vanilat, mascarpone si branza de vaci. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, amestecand 10 secunde cu mixerul intre fiecare ou. La final adaugam faina si miezul de la pastaia de vanilie. Continuam sa amestecam si din cand in cand, tragem cu spatula compozitia de pe peretii vasului, ca sa fim siguri ca totul se incorporeaza uniform in crema. Turnam umplutura peste stratul de biscuiti, asezam tava in interiorul unei alte tavi, turnam apa astfel incat apa sa ajunga pana la jumatatea formei in care se afla cheesecake-ul si o punem la cuptor o ora sau pana cheesecake-ul este facut: marginile sunt bine legate, prajitura are o crusta lucioasa si mijlocul este usor gelatinos (se intareste pe masura ce se raceste).
Cand cheesecake-ul este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca de tot, timp in care se pregateste crema. Pentru crema, punem toate ingredientele intr-o craticioara si le amestecam, la foc foarte mic, pana ciocolata este topita si avem o crema foarte lucioasa. Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei si apoi o dam la rece cateva ore sau pana se intareste. Apoi, punem crema rece in mixer si o amestecam cu balonul pentru bezea, 4-5 minute, cu mixerul la viteza medie sau pana ganache-ul isi schimba culoarea, devine mult mai deschis si arata foarte aerat, avand consistenta unei creme fine.
La final, imbracam cheesecake-ul intr-un strat generos de ganache de ciocolata si sa il decoram cat mai creativ cu acadele, bomboane de tot felul, napolitane si alte dulciuri colorate sau puteti pur si simplu sa il decorati cu nuci, migdale, fistic. Optiunile sunt nelimitate!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.