meriți să fii surprins
Cheesecake cu mascarpone si ganache

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

250 g g Biscuiti cu unt Biscuiti cu unt
50 g g Unt Unt
250 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
500 g g Branza de vaca Branza de vaca
100 g g Zahar pudra Zahar pudra
1 bucati bucata Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
4 bucati bucata Oua Ou
50 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
300 g g Ciocolata menaj Ciocolata menaj
100 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
30 g g Miere Miere

Cheesecake cu mascarpone si ganache

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(4)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180C, tapetam cu unt si hartie de copt o forma cu peretii detasabili de 18-20 cm diamteru.

Macinam biscuitii prin blender, apoi adaugam untul topit si amestecam cu functia pulse pana cand biscutii arata ca un pesmet mare. Presam amestecul pe fundul formei pentru copt si il coacem aproximativ 10 minute sau pana devine crocant. Scoatem tava din cuptor si scadem temperature cuptorului la 160C.

Pentru umplutura, amestecam cu mixerul la viteza medie, zaharul pudra vanilat, mascarpone si branza de vaci. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, amestecand 10 secunde cu mixerul intre fiecare ou. La final adaugam faina si miezul de la pastaia de vanilie. Continuam sa amestecam si din cand in cand, tragem cu spatula compozitia de pe peretii vasului, ca sa fim siguri ca totul se incorporeaza uniform in crema. Turnam umplutura peste stratul de biscuiti, asezam tava in interiorul unei alte tavi, turnam apa astfel incat apa sa ajunga pana la jumatatea formei in care se afla cheesecake-ul si o punem la cuptor o ora sau pana cheesecake-ul este facut: marginile sunt bine legate, prajitura are o crusta lucioasa si mijlocul este usor gelatinos (se intareste pe masura ce se raceste).

Cand cheesecake-ul este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca de tot, timp in care se pregateste crema. Pentru crema, punem toate ingredientele intr-o craticioara si le amestecam, la foc foarte mic, pana ciocolata este topita si avem o crema foarte lucioasa. Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei si apoi o dam la rece cateva ore sau pana se intareste. Apoi, punem crema rece in mixer si o amestecam cu balonul pentru bezea, 4-5 minute, cu mixerul la viteza medie sau pana ganache-ul isi schimba culoarea, devine mult mai deschis si arata foarte aerat, avand consistenta unei creme fine.

La final, imbracam cheesecake-ul intr-un strat generos de ganache de ciocolata si sa il decoram cat mai creativ cu acadele, bomboane de tot felul, napolitane si alte dulciuri colorate sau puteti pur si simplu sa il decorati cu nuci, migdale, fistic. Optiunile sunt nelimitate!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.