meriți să fii surprins
Tort cu fructe si frisca

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

Blat

250 g g Faina Faina
150 g g Zahar brun Zahar brun
200 ml ml Lapte Lapte
80 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
2 bucati bucata Oua Ou
2 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
1 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
1 bucati bucata Coaja de lamaie Coaja de lamaie
(bio)

Crema si umplutura

400 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
200 g g Lapte condensat Lapte condensat
(crema)
1 plicuri plic Gelatina alimentara Gelatina alimentara
(fin maruntita, alba)
50 ml ml Apa Apa
(rece)
2 conserve conserva Compot de mandarine Compot de mandarine
(in sirop)
Capsuni Capsuni
Afine Afine

Tort cu fructe si frisca

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(52)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180°C, punem gratarul pe mijlocul cuptorului. Tapetam cu unt si faina, unt si hartie de copt sau spray non-stick o tava rotunda, cu diametrul de 20 cm.

Punem cele doua cutii de smantana dulce la congelator pana pregatim blatul.

Amestecam gelatina cu 50ml apa si lasam deoparte pana pregatim blatul.

Intr-un bol incapator punem ouale, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilinat, coaja de lamaie, esenta de vanilie. Amestecam pana avem le omogenizam.

Adaugam faina si praful de copt. Amestecam pana avem un aluat omogen.

Turnam aluatul in tava pregatita, coacem 30-35 minute sau pana trece testul scobitorii.

Lasam sa se raceasca in tava, apoi scoatem blatul din tava pe un gratar si il lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Intre timp pregatim crema. Batem frisca foarte rece pana se intareste, cu mixerul la viteza mare. Adaugam crema de lapte condensat.

Topim gelatina 10 secunde in cuptorul cu microunde sau pana devine lichida, fara a da in clocot. Adaugam si gelatina peste frisca batuta. Amestecam crema foarte bine.

Cand aluatul este rece, il taiem in doua felii egale. Tapetam tava in care am copt tortul cu folie alimentara de plastic, astfel incat sa scoatem tortul foarte usor.

Asezam in tava prijma felie de tort. Insiropam cu siropul de la madarine. Punem si mandarinele pe blat. Adaugam 2/3 din crema, nivelam bine cu spatula.

Asezam a doua felie de blat, insiropam cu sirop de pe mandarine. Decoram cu crema ramasa, nivelam cu spatula. Decoram cu fructe.

Lasam tortul cateva ore la rece inainte de servire.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.