meriți să fii surprins
Tort Mille-feuille de clatite

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Tort Mille-feuille de clatite este o varianta delicioasa a clasicului Mille Feuille, cu o crema delicioasa si super rapid de pregatit. Acest desert este cu dedicatie speciala pentru toti iubitorii de clatite si ciocolata.

Ingrediente

6 bucati bucata Oua Ou
1 l l Lapte Lapte
380 g g Faina Faina
50 g g Zahar Zahar
1 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
1 praf praf Sare Sare
40 ml ml Ulei Ulei
100 ml ml Apa Apa
250 g g Crema de ciocolata Crema de ciocolata
250 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
250 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
Cacao Cacao
(decor)

Tort Mille-feuille de clatite

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(219)

Mod de preparare

Pasul 1

Intr-un bol pune ouale, zaharul si praful de sare. Amesteca cateva secunde cu un tel pana omogenizezi ouale. Toarna uleiul, apa, laptele si vanilia. Amesteca. Adauga faina si amesteca energic pana aceasta este perfect inglobata si nu are cocoloase.

Din acest aluat coace clatite in tigaia incinsa. Clatitele nu trebuie sa fie foarte groase.

Din aceste cantitati ies aproximativ +/- 20 de clatite.

Prepararea clatitelor

Pasul 2

Pana coci clatitele, pregateste crema. Pentru aceasta mixeaza frisca pentru smantana cateva secunde, pana obtii o frisca ferma. Adauga branza mascarpone si crema de ciocolata. Mixeaza totul pana obtii o crema omogena. Pune crema la rece pana clatitele sunt gata de copt si racite.

Pentru clatite de aceeasi dimensiune foloseste un bol sau o farfurie si decupeaza marginile.

Pe un platou aseaza o clatita si peste ea intinde o lingura de crema de ciocolata. Acopera cu o clatita si intinde din nou crema. Continua pana cand nu mai ai clatite, la final iti ramane putina crema pentru a imbraca si tortul.

Da tortul la rece pentru minimum 4-5 ore, ideal chiar peste noapte.

Inainte de servire pudreaza din belsug cacao. Bon Appétit!

Montarea tortului de clatite

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Tot ce trebuie sa stii despre reteta: Este esential ca smantana dulce pentru frisca sa fie foarte rece, altfel nu se va bate bine. Sugestia mea este sa o tii la frigider cateva ore inainte de folosire sau min 15 minute la congelator. La fel si paletele mixerului si bolul in care bateti frisca.
Eu am folosit pentru decor cacao, insa la fel de bine poti sa folosesti si putin zahar pudra, caramel sarat, fructe proaspete (afine, capsune, coacaze). Iar pentru un aspect mai deosebit, festiv chiar, foloseste praline de cliocolate, macarons sau alte fursecuri fratuzesti.
Este foarte important ca tortul sa stea cat mai mult timp la rece, asadar recomandarea mea este sa il lasi peste noapte la frigider. A doua zi crema va avea o tinuta foarte frumoasa intre straturile de clatite. La capitolul umplutura, poti alterna un strat de crema cu unul de dulceata, de preferinta acrisoara - caise, smochine, zmeura.

1 oferte

ZahărZahăr
Zahăr
27.05 - 02.06
Stoc limitat!*
3,79Lei
Tort Mille-feuille de clatite
2:00 h

Tort Mille-feuille de clatite

Ingrediente

Ou
6 bucata
Lapte
1 l
Faina
380 g
Zahar
50 g
Esenta de vanilie
1 lingurita
Sare
1 praf
Ulei
40 ml
Apa
100 ml
Crema de ciocolata
250 g
Branza mascarpone
250 g
Frisca lichida
250 ml
Cacao (decor)
Prepararea clatitelor
60 min

Pasul 1

Prepararea clatitelor

Intr-un bol pune ouale, zaharul si praful de sare. Amesteca cateva secunde cu un tel pana omogenizezi ouale. Toarna uleiul, apa, laptele si vanilia. Amesteca. Adauga faina si amesteca energic pana aceasta este perfect inglobata si nu are cocoloase.

Din acest aluat coace clatite in tigaia incinsa. Clatitele nu trebuie sa fie foarte groase.

Din aceste cantitati ies aproximativ +/- 20 de clatite.

Ou: 6 bucata
Lapte: 1 l
Faina: 380 g
Zahar: 50 g
Esenta de vanilie: 1 lingurita
Sare: 1 praf
Ulei: 40 ml
Apa: 100 ml
Montarea tortului de clatite
60 min

Pasul 2

Montarea tortului de clatite

Pana coci clatitele, pregateste crema. Pentru aceasta mixeaza frisca pentru smantana cateva secunde, pana obtii o frisca ferma. Adauga branza mascarpone si crema de ciocolata. Mixeaza totul pana obtii o crema omogena. Pune crema la rece pana clatitele sunt gata de copt si racite.

Pentru clatite de aceeasi dimensiune foloseste un bol sau o farfurie si decupeaza marginile.

Pe un platou aseaza o clatita si peste ea intinde o lingura de crema de ciocolata. Acopera cu o clatita si intinde din nou crema. Continua pana cand nu mai ai clatite, la final iti ramane putina crema pentru a imbraca si tortul.

Da tortul la rece pentru minimum 4-5 ore, ideal chiar peste noapte.

Inainte de servire pudreaza din belsug cacao. Bon Appétit!

Crema de ciocolata: 250 g
Branza mascarpone: 250 g
Frisca lichida: 250 ml
Cacao (decor)
Tort Mille-feuille de clatite

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2