meriți să fii surprins
Tort cu inghetata si sos de afine

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

175 g g Biscuiti digestivi Biscuiti digestivi
175 g g Musli Musli
(crunchy rasberry)
100 g g Unt Unt
300 g g Afine Afine
30 g g Zahar Zahar
50 ml ml Apa Apa
900 ml ml Inghetata Inghetata
(cu mascarpone si sos de fructe de padure)

Tort cu inghetata si sos de afine

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(16)

Mod de preparare

Topiti untul si dati prin chopper biscuitii si musli. Puneti biscuitii, musli si untul topit intr-un bol si formati un amestec nisipos, usor umed.

Spalati afinele si lasati-le la scurs. Puneti pe foc o tigaie, adaugati afinele, zaharul si apa si lasati-le sa fiarba amestecand din cand in cand. Lasati-le pe foc pana cand se formeaza sosul. Apoi, il transferati intr-un bol si il lasati sa se raceasca.

Intr-un vas termorezistent, adaugati un strat de amestec de biscuiti cu musli, strat pe care il formati cu o lingura. Peste acesta, adaugati un strat de sos de afine, apoi inghetata, iar un strat de amestec de biscuiti cu musli, iar sos de afine si la urma inghetata. Mai puteti adauga 2, 3 linguri de sos si presarati putin amestec nisipos. Bagati la congelator pentru 1-2 ore. Serviti semifredo…..nu foarte inghetat.