
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
50 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
80 g g | Cacao Cacao | |
120 g g | Unt Unt | |
150 g g | Zahar Zahar | |
2 bucati bucata | Oua Ou | |
1 bucati bucata | Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie | |
0,5 lingurite lingurita | Sare de mare Sare de mare | |
0,5 lingurite lingurita | Praf de copt Praf de copt | |
200 g g | Ciocolata cu lapte Ciocolata cu lapte | |
250 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | |
2 lingurite lingurita | Gelatina alimentara Gelatina alimentara | |
2 linguri lingura | Apa Apa | |
250 g g | Zmeura Zmeura | |
200 g g | Ciocolata alba Ciocolata alba | |
250 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | |
2 lingurite lingurita | Gelatina alimentara Gelatina alimentara | |
2 linguri lingura | Apa Apa | |
200 g g | Ciocolata alba Ciocolata alba | |
250 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | |
2 lingurite lingurita | Gelatina alimentara Gelatina alimentara | |
2 linguri lingura | Apa Apa |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTort cu 3 tipuri de mousse
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-o tigaie mare, punem untul, zaharul si miezul de la batonul de vanilie fara a le lasa sa fiarba, pana zaharul e topit complet. Luam de pe foc, le lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Punem ouale si amestecam bine, apoi punem cacaua si faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea. Amestecam pana avem o compozitie omogena, pe care o punem in tava tapetata cu hartie de copt Aromata si coacem blatul in cuptorul incins la 160°C 20-22 min sau pana trece testul scobitorii.
Lasam blatul sa se raceasca foarte bine inainte de a-i scoate cu grija din tava, careia ii schimbam hartia de copt folosita sau o tapetam cu folie alimentara, inainte de a pregati cele 3 tipuri de mousse.
Mousse-ul de ciocolata cu lapte:Topim intr-o craticioara ciocolata tocata marunt impreuna cu 150ml smantana dulce, la foc mic, amestecand in continuu, pana ciocolata este topita si avem o crema lucioasa. Tragem de pe foc si lasam ciocolata sa se raceasca la temperatura camerei. Intre timp, batem 100ml smantana dulce si amestecam gelatina cu apa, intr-un bol mic, lasandu-le 5 minute, pana se umfla gelatina. Cand gelatina este umflata, o topim 10 secunde la microunde sau o asezam peste un vas cu apa fierbinte. Gelatina trebuie sa devina lichida, dar nu trebuie sa fiarba, pentru ca isi pierde proprietatile, deci nu e indicat sa o topiti punand vasul direct pe flacara. Amestecam gelatina cu ciocolata topita, amestecam foarte bine, apoi, la final, folosind o spatula, incoporam si frisca batuta, cu miscari de impaturire, amestecand cu spatula de sus in jos, ca mousse-ul sa fie cat mai aerat. Turnam amestecul de ciocolata cu lapte peste blat si dam totul la rece o ora sau pana stratul de mousse de ciocolata cu lapte este suficient de ferm incat sa tina stratul de mousse cu zmeura.
Mousse-ul de zmeura:Topim ciocolata tocata marunt cu 150ml frisca lichida, procedand exact cum v-am explicat mai sus. Pana ciocolata alba se raceste, dam zmeura prin blender 2-3 minute, pentru a obtine un piure, pe care il trecem printr-o sita, pentru a indeparta sambureii si il amestecam cu ciocolata alba. Adaugam gelatina pe care o lasam la umflat cu cele 2 linguri de apa si apoi o topim. La final, adaugam frica batuta din cei 100ml de smantana dulce ramasi, amestecam bine si turnam totul in tava, peste stratul de mousse de ciocolata cu lapte si dam din nou tava la rece, pentru ca si stratul de mousse de zmeura sa se intareasca suficient pentru a tine stratul de mousse de ciocolata alba.
Mousse-ul de ciocolata alba:Mousse-ul de ciocolata alba se prepara exact ca si cel de zmeura, doar ca omitem, normal, piureul de zmeura. Turnam compozitia peste stratul de mousse de zmeura, il nivelam frumos si dam tot tortul la rece timp de 3-4 ore, de preferinta peste noapte, pentru ca tortul sa se aseze frumos.
Decor:La capitolul décor, puteti pur si simplu sa topiti ciocolata pe care sa o lasati sa curga peste marginile tortului sau, in gama Belbake gasiti diverse decoratiuni, de la fructe confiate la fulgi de ciocolata alba, neagra sau cu lapte. Eu am ales sa fac un jeleu de zmeura pentru care am dat prin blender 50g zmeura, am trecut-o prin sita, apoi am amestecat-o cu 100ml apa si 2 linguri de zahar, pe foc, pana a inceput sa prinda consistenta. Am adaugat o lingurita de gelatina, pregatita exact ca mai sus (lasata la inmuiat cu o lingura de apa, apoi topita cu grija) si, cand a inceput sa se intareasca jeleul, l-am turnat peste tort, lasandu-l sa alunece peste margini.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.