meriți să fii surprins
Tort cu vanilie si capsuni

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 bucati bucata Albusuri Albus
80 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
4 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
80 g g Faina Faina
20 g g Cacao Cacao
50 g g Zahar Zahar
200 ml ml Apa Apa
2 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
50 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
25 g g Amidon Amidon
250 ml ml Lapte Lapte
50 g g Unt Unt
250 g g Frisca Frisca
250 g g Capsuni Capsuni

Tort cu vanilie si capsuni

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:07 h
(115)

Mod de preparare

Pasul 1

Separa ouale. Bate albusurile cu zaharul si zaharul vanilinat. Adauga galbenusurile si incorporeaza-le cu ajutorul unei spatule. Amesteca cacao cu faina si adauga acest amestec in ouale batute.

Pregateste 2 tavi (cu diametrul de 18 cm) tapetate cu hartie de copt si distribuie in mod egal compozitia.

Da la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C timp de 10-12 minute sau pana trece testul scobitorii. Apoi, lasa-le la racit.

Pasul 2

Pune zaharul intr-un vas pe foc, adaga apa si da intr-un clocot. Lasa siropul la racit.

Pasul 3

Pregateste o crema fiarta de vanilie. Pune galbenusurile intr-un vas. Adauga zaharul si zaharul vanilinat si amesteca foarte bine totul cu ajutorul unui tel. Adauga amidonul, amesteca din nou pana se omogenizeaza.

Adauga si laptele si amesteca cu telul. Lasa sa fiarba pana se ingroasa, dar, atentie, amesteca continuu. Opreste focul si adauga untul. Incorporeaza-l si pe el si lasa crema la racit pentru 3-4 ore.

Bate frisca foarte bine si combin-o cu crema de vanilie racita.

Pasul 4

Spala si pregateste capsunile. Taie-le in jumatati. Feliaza si indreapta blaturile de tort.

Aseaza blatul care va deveni baza tortului si insiropeaza-l. Adauga 2-3 linguri de crema de vanilie si  indinde-o uniform pe blat. Adauga un strat de jumatati de capsuni. Adauga 2 – 3 linguri din crema si intinde-o uniform.

Pune blatul al doilea. Repeta pasii de mai sus (insiropeaza, pune crema de vanilie, capsunile, crema de vanilie, etc). Termina tortul cu blatul numarul 3.

Cu restul de crema imbraca tortul si fa niste aveline de crema deasupra.

Decoreaza cu capsuni proaspat taiate in jumatate sau cum doresti sa decorezi.

Pofta buna!

Tort cu vanilie si capsuni
1:07 h

Tort cu vanilie si capsuni

Ingrediente

Albus
4 bucata
Zahar
80 g
Zahar vanilat
1 plic
Galbenus
4 bucata
Faina
80 g
Cacao
20 g
Zahar
50 g
Apa
200 ml
Galbenus
2 bucata
Zahar
50 g
Zahar vanilat
1 plic
Amidon
25 g
Lapte
250 ml
Unt
50 g
Frisca
250 g
Capsuni
250 g
Tort cu vanilie si capsuni
32 min

Pasul 1

Blat tort cu vanilie si capsuni

Separa ouale. Bate albusurile cu zaharul si zaharul vanilinat. Adauga galbenusurile si incorporeaza-le cu ajutorul unei spatule. Amesteca cacao cu faina si adauga acest amestec in ouale batute.

Pregateste 2 tavi (cu diametrul de 18 cm) tapetate cu hartie de copt si distribuie in mod egal compozitia.

Da la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C timp de 10-12 minute sau pana trece testul scobitorii. Apoi, lasa-le la racit.

Albus: 4 bucata
Zahar: 80 g
Zahar vanilat: 1 plic
Galbenus: 4 bucata
Faina: 80 g
Cacao: 20 g
Tort cu vanilie si capsuni
5 min

Pasul 2

Sirop tort cu vanilie si capsuni

Pune zaharul intr-un vas pe foc, adaga apa si da intr-un clocot. Lasa siropul la racit.

Zahar: 50 g
Apa: 200 ml
Tort cu vanilie si capsuni
20 min

Pasul 3

Crema tort cu vanilie si capsuni

Pregateste o crema fiarta de vanilie. Pune galbenusurile intr-un vas. Adauga zaharul si zaharul vanilinat si amesteca foarte bine totul cu ajutorul unui tel. Adauga amidonul, amesteca din nou pana se omogenizeaza.

Adauga si laptele si amesteca cu telul. Lasa sa fiarba pana se ingroasa, dar, atentie, amesteca continuu. Opreste focul si adauga untul. Incorporeaza-l si pe el si lasa crema la racit pentru 3-4 ore.

Bate frisca foarte bine si combin-o cu crema de vanilie racita.

Galbenus: 2 bucata
Zahar: 50 g
Zahar vanilat: 1 plic
Amidon: 25 g
Lapte: 250 ml
Unt: 50 g
Frisca: 250 g
Tort cu vanilie si capsuni
10 min

Pasul 4

Asamblare tort cu vanilie si capsuni

Spala si pregateste capsunile. Taie-le in jumatati. Feliaza si indreapta blaturile de tort.

Aseaza blatul care va deveni baza tortului si insiropeaza-l. Adauga 2-3 linguri de crema de vanilie si  indinde-o uniform pe blat. Adauga un strat de jumatati de capsuni. Adauga 2 – 3 linguri din crema si intinde-o uniform.

Pune blatul al doilea. Repeta pasii de mai sus (insiropeaza, pune crema de vanilie, capsunile, crema de vanilie, etc). Termina tortul cu blatul numarul 3.

Cu restul de crema imbraca tortul si fa niste aveline de crema deasupra.

Decoreaza cu capsuni proaspat taiate in jumatate sau cum doresti sa decorezi.

Pofta buna!

Capsuni: 250 g
Tort cu vanilie si capsuni

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3
4