
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
4 bucati bucata | Albusuri Albus | |
80 g g | Zahar Zahar | |
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
4 bucati bucata | Galbenusuri Galbenus | |
80 g g | Faina Faina | |
20 g g | Cacao Cacao | |
50 g g | Zahar Zahar | |
200 ml ml | Apa Apa | |
2 bucati bucata | Galbenusuri Galbenus | |
50 g g | Zahar Zahar | |
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
25 g g | Amidon Amidon | |
250 ml ml | Lapte Lapte | |
50 g g | Unt Unt | |
250 g g | Frisca Frisca | |
250 g g | Capsuni Capsuni |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTort cu vanilie si capsuni
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Separa ouale. Bate albusurile cu zaharul si zaharul vanilinat. Adauga galbenusurile si incorporeaza-le cu ajutorul unei spatule. Amesteca cacao cu faina si adauga acest amestec in ouale batute.
Pregateste 2 tavi (cu diametrul de 18 cm) tapetate cu hartie de copt si distribuie in mod egal compozitia.
Da la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C timp de 10-12 minute sau pana trece testul scobitorii. Apoi, lasa-le la racit.
Pasul 2
Pune zaharul intr-un vas pe foc, adaga apa si da intr-un clocot. Lasa siropul la racit.
Pasul 3
Pregateste o crema fiarta de vanilie. Pune galbenusurile intr-un vas. Adauga zaharul si zaharul vanilinat si amesteca foarte bine totul cu ajutorul unui tel. Adauga amidonul, amesteca din nou pana se omogenizeaza.
Adauga si laptele si amesteca cu telul. Lasa sa fiarba pana se ingroasa, dar, atentie, amesteca continuu. Opreste focul si adauga untul. Incorporeaza-l si pe el si lasa crema la racit pentru 3-4 ore.
Bate frisca foarte bine si combin-o cu crema de vanilie racita.
Pasul 4
Spala si pregateste capsunile. Taie-le in jumatati. Feliaza si indreapta blaturile de tort.
Aseaza blatul care va deveni baza tortului si insiropeaza-l. Adauga 2-3 linguri de crema de vanilie si indinde-o uniform pe blat. Adauga un strat de jumatati de capsuni. Adauga 2 – 3 linguri din crema si intinde-o uniform.
Pune blatul al doilea. Repeta pasii de mai sus (insiropeaza, pune crema de vanilie, capsunile, crema de vanilie, etc). Termina tortul cu blatul numarul 3.
Cu restul de crema imbraca tortul si fa niste aveline de crema deasupra.
Decoreaza cu capsuni proaspat taiate in jumatate sau cum doresti sa decorezi.
Pofta buna!