
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 bucati bucata | Oua Ou | |
2 linguri lingura | Unt Unt | |
1 linguri lingura | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
1 linguri lingura | Pasta de rosii Pasta de rosii | |
6 bucati bucata | Vinete Vanata | |
500 g g | Carne de porc Carne de porc | |
2 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | |
Patrunjel
Patrunjel (dupa gust) | ||
Cimbru
Cimbru (dupa gust) | ||
Sare iodata fina
Sare iodata fina (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVinete umplute
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se pune apa la fiert intr-o oala si cand da in clocot se adauga vinetele spalate si curatate de cozi. Se tin timp de 5 minute, se scot, se racoresc sub jet de apa rece apoi se tin la scurs timp de 15 minute, dupa care se scobesc si se pune de o parte miezul.
Carnea se toaca, se rumeneste in unt cu ceapa, se inabuse picurand cate o lingura de apa, iar apoi se adauga sare, piper, oul si cimbrul. Cu aceasta compozitie sunt umplute vinetele.
Se face un sos dintr-o lingura de unt, 1 ceapa maruntita, lingura de faina, apa, lingura de bulion si miezul vinetelor. Se lasa sosul la fiert, apoi se strecoara si se toarna peste vinetele asezate intr-o cratita. Se inabuse la foc mic, iar inainte de a fi servite se tin la cuptor jumatate de ora. Dupa ce se scot din cuptor se presara cu patrunjel.
Vin recomandat: Bordeaux Rouge Baron La Rose Vieilles Vignes.