meriți să fii surprins
Vinete umplute

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Oua Ou
2 linguri lingura Unt Unt
1 linguri lingura Faina alba de grau Faina alba de grau
1 linguri lingura Pasta de rosii Pasta de rosii
6 bucati bucata Vinete Vanata
500 g g Carne de porc Carne de porc
2 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
Patrunjel Patrunjel
(dupa gust)
Cimbru Cimbru
(dupa gust)
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Vinete umplute

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(0)

Mod de preparare

Se pune apa la fiert intr-o oala si cand da in clocot se adauga vinetele spalate si curatate de cozi. Se tin timp de 5 minute, se scot, se racoresc sub jet de apa rece apoi se tin la scurs timp de 15 minute, dupa care se scobesc si se pune de o parte miezul.

Carnea se toaca, se rumeneste in unt cu ceapa, se inabuse picurand cate o lingura de apa, iar apoi se adauga sare, piper, oul si cimbrul. Cu aceasta compozitie sunt umplute vinetele.

Se face un sos dintr-o lingura de unt, 1 ceapa maruntita, lingura de faina, apa, lingura de bulion si miezul vinetelor. Se lasa sosul la fiert, apoi se strecoara si se toarna peste vinetele asezate intr-o cratita. Se inabuse la foc mic, iar inainte de a fi servite se tin la cuptor jumatate de ora. Dupa ce se scot din cuptor se presara cu patrunjel.

Vin recomandat: Bordeaux Rouge Baron La Rose Vieilles Vignes.