meriți să fii surprins
Legume umplute

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

1 kg kg Vinete Vanata
1 kg kg Ardei gras rosu Ardei gras rosu
1 kg kg Dovlecei Dovlecel
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
100 ml ml Vin rosu Vin rosu
1 kg kg Carne tocata Carne tocata
15 g g Chimen Chimen
100 g g Pesmet Pesmet
3 catei catel Usturoi Usturoi
3 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
500 ml ml Suc de rosii Suc de rosii
0,5 l l Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui

Legume umplute

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(31)

Mod de preparare

Intr-o cratita, se prajesc in ulei de masline semintele de chimen alaturi de ceapa si usturoiul tocate marunt. Se pune carnea tocata si se prajeste si ea, avand grija sa amestecam cu un tel pentru a evita formarea bucatilor mari de carne. Se lasa la foc mare pana cand se elimina toata apa din carne.

Cum orice masa romaneasca merge cu un vin bun, adaugam acum vinul rosu, pe care il lasam la redus, iar apoi si sucul de rosii. Lasam totul la fiert, la foc domol, pana cand carnea este bine gatita. La final adaugam patrunjelul tocat si lasam totul sa se raceasca. Spalam ardeiul gras, dar ii alaturam si vinetele si dovleceii. Taiem legumele in jumatai, pe lung si scobim cu o lingura vinetele si dovleceii.

Luam o tigaie neaosa, adanca si incingem in ea uleiul de floarea-soarelui pana e numai bun pentru a praji in el vinetele si dovleceii. Taiem in doua legumele, de aceasta data, pe latime si le umplem cu tocanita de carne obinuta anterior apoi le presaram cu pesmet. Cuptorul incins la 2000C le va primi apoi timp de 15 minute.

Iata cum un ardei umplut romanesc nu mai e nici singur, nici simplu! Si va mai vand un pont important: Smantana "Camara noastra" cu 30% grasime, mai bogata in gust vine ca o completare perfecta!

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.

2 oferte

Ardei gras roșuArdei gras roșu
Ardei gras roșu
25.03 - 31.03
-21%
13,99
10,99Lei
DovleceiDovlecei
Dovlecei
27.03 - 31.03
-27%
8,99
6,49Lei