
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 bucati bucata | Dovlecei
Dovlecel (mare) | ||
1 bucati bucata | Vinete
Vanata (mare) | ||
3 bucati bucata | Cartofi
Cartof (mari) | ||
1 bucati bucata | Cartofi dulci
Cartof dulce (mare) | ||
2 caserole caserola | Carne tocata Carne tocata | ||
3 catei catel | Usturoi Usturoi | ||
10 g g | Cimbru Cimbru | ||
10 g g | Busuioc Busuioc | ||
450 ml ml | Sos de rosii Sos de rosii | ||
2 bucati bucata | Morcovi Morcov | ||
2 bucati bucata | Ceapa Ceapa | ||
250 ml ml | Iaurt Iaurt | ||
150 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | ||
80 g g | Unt Unt | ||
80 g g | Parmezan Parmezan |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMusaca Bio
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Primul pas spre o musaca gustoasa: taie rondele dovlecelul, vanata si cartofii dulci. Apoi, lasa la marinat rondelele de vinete si dovlecei cu ulei de masline, usturoi, cimbru sare si piper.
Urmeaza cartofii dulci! Pune-i la copt in cuptorul incins la 180°C, pentru 25 minute.
Intre timp, gateste pe gratarul incins dovleceii si vinetele.
Fierbe cartofii albi in apa cu sare, apoi taie-i si pe ei rondele. Incearca sa tai legumele la aceeasi dimensiune, sa se rumeneasca toate in acelasi timp.
E timpul sa trecem la carne! Caleste carnea tocata cu morcovii, ceapa tocata si cimbru, in ulei de masline si unt. Imediat ce carnea este gatita (atunci cand s-a evaporat apa din cratita), adauga sosul de rosii si lasa-le sa fiarba.
Dupa ce ingredientele sunt gatite, asambleaza musacaua in straturi alternative de legume cu carne.
Gata! Pune-o la cuptor acoperita cu parmezan ras, la 180°C, timp de 30 minute.
Delicioasa, nu? Pofta buna!