meriți să fii surprins
Musaca Bio

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Dovlecei Dovlecel
(mare)
1 bucati bucata Vinete Vanata
(mare)
3 bucati bucata Cartofi Cartof
(mari)
1 bucati bucata Cartofi dulci Cartof dulce
(mare)
2 caserole caserola Carne tocata Carne tocata
3 catei catel Usturoi Usturoi
10 g g Cimbru Cimbru
10 g g Busuioc Busuioc
450 ml ml Sos de rosii Sos de rosii
2 bucati bucata Morcovi Morcov
2 bucati bucata Ceapa Ceapa
250 ml ml Iaurt Iaurt
150 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
80 g g Unt Unt
80 g g Parmezan Parmezan

Musaca Bio

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(7)

Mod de preparare

Primul pas spre o musaca gustoasa: taie rondele dovlecelul, vanata si cartofii dulci. Apoi, lasa la marinat rondelele de vinete si dovlecei cu ulei de masline, usturoi, cimbru sare si piper.

Urmeaza cartofii dulci! Pune-i la copt in cuptorul incins la 180°C, pentru 25 minute.

Intre timp, gateste pe gratarul incins dovleceii si vinetele.

Fierbe cartofii albi in apa cu sare, apoi taie-i si pe ei rondele. Incearca sa tai legumele la aceeasi dimensiune, sa se rumeneasca toate in acelasi timp.

E timpul sa trecem la carne! Caleste carnea tocata cu morcovii, ceapa tocata si cimbru, in ulei de masline si unt. Imediat ce carnea este gatita (atunci cand s-a evaporat apa din cratita), adauga sosul de rosii si lasa-le sa fiarba.

Dupa ce ingredientele sunt gatite, asambleaza musacaua in straturi alternative de legume cu carne.

Gata! Pune-o la cuptor acoperita cu parmezan ras, la 180°C, timp de 30 minute.

Delicioasa, nu? Pofta buna!

2 oferte

UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei
Morcovi cu frunzeMorcovi cu frunze
Morcovi cu frunze
22.04 - 28.04
-33%
8,99
5,99Lei