meriți să fii surprins
Ceafa de porc marinata in bere

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 kg kg Ceafa de porc Ceafa de porc
250 g g Ceapa galbena Ceapa galbena
2 bucati bucata Bere Bere
30 g g Cimbru Cimbru
1 capatani capanata Usturoi Usturoi
2 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
50 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
2 bucati bucata Vinete Vanata
150 g g Smantana 20% Smantana 20%
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Ceafa de porc marinata in bere

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(4)

Mod de preparare

Intr-o tava adanca se asaza ceafa de porc feliata si se acopera cu ulei de masline, legaturi de patrunjel intregi, ceapa taiata julienne gros, usturoi zdrobit si cimbru. Se amesteca bine, se toarna berea cat sa acopere toate ingredientele. Berea ajuta la fragezirea carnii si la formarea unei cruste crocante.

Se lasa la marinat minimum 2 ore, iar dupa aceea ceafa de porc se poate praji pe gratarul incins. Marinata se poate folosi pentru maximum 7 zile, atata timp cat se tine in frigider la minimum 4?C.

Se serveste alaturi de vinete coapte pe gratar cu usturoi si smantana. Pofta buna!