meriți să fii surprins
Dovleac spaghetti cu sos de rosii si masline

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

2 bucati bucata Dovlecei Dovlecel
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
2 bucati bucata Ceapa rosie Ceapa rosie
4 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
1275 ml ml Rosii tocate Rosii tocate
1 linguri lingura Pasta de rosii Pasta de rosii
100 ml ml Vin rosu Vin rosu
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
Zahar Zahar
(dupa gust)
100 g g Masline verzi Masline verzi
(fara samburi)
Busuioc Busuioc
(dupa gust)
300 g g Rosii Rosie

Dovleac spaghetti cu sos de rosii si masline

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(3)

Mod de preparare

Se spala dovlecii, se taie in doua pe lungime si se inlatura semintele si interiorul fibros. Se sareaza putin si se aseaza unul langa celalalt intr-un cos de abur, deasupra unui vas cu apa sarata clocotinda, se acopera si se lasa la abur 30-50 min., pana se inmoaie.

Intre timp se curata ceapa rosie si se taie felii subtiri. Se caleste in 2 linguri de ulei de masline pana devine sticloasa. Se adauga rosiile cu lichid si pasta de tomate, se inabusa. Se adauga vinul rosu, se condimenteaza cu sare, piper si zahar si se fierbe la foc mic cca. 20 min, se amesteca din cand in cand.

Maslinele se toaca grosier. Se culeg frunzulitele de busuioc si se taie fasii. Se adauga la sos impreuna cu maslinele, se lasa sa dea in clocot si se gusta. Jumatatile de dovleac se lasa sa se scurga. Pulpa asemanatoare cu spaghetti se desprinde cu o furculita, se stropeste cu restul de ulei de masline si se serveste cu sosul de rosii si masline.

Sugestie: Timpul de gatire al dovlecilor variaza. Verificati din cand in cand cu o furculita daca pulpa se desprinde usor din coaja.

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei