meriți să fii surprins
Bors ardelenesc de curcan

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Ce iti incalzeste bine-bine sufletul (si burtica) in zilele reci de toamna? Un bors ardelenesc de curcan, plin de legume, cu taieti proaspeti!

Ingrediente

800 g g Piept de curcan Piept de curcan
50 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
2 - 3 bucati bucata Morcovi Morcov
1 bucati bucata Pastarnac Pastarnac
(radacina)
1 bucati bucata Patrunjel Patrunjel
(radacina)
1 bucati bucata Ceapa Ceapa
(mare)
200 g g Fasole verde Fasole verde
1 bucati bucata Ardei gras Ardei gras
(rosu)
1 bucati bucata Telina Telina
(mica)
3 - 4 fire fir Telina apio Telina apio
500 - 600 ml ml Bors Bors
200 g g Paste tagliatelle Paste tagliatelle
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
Sare Sare
Piper Piper

Bors ardelenesc de curcan

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(489)

Mod de preparare

Pregateste carnea de curcan: taie pieptul de curcan in cubulete de 2x2cm.

Pregateste legumele: curata-le, spala-le si taie-le cubulete de marime potrivita.

Intr-o oala pentru ciorba cu capacitate de 5 litri, caleste legumele si carnea pana legumele devin sticloase si carnea se rumeneste pe toate partile.

Completeaza cu 3-4 litri de apa. Fierbe la foc mediu, spumand des, pana carnea si legumele sunt aproape facute.

Adauga bors dupa gust, fasolea verde bine scursa din borcan, taiteii proaspeti. Fierbe alte 5-6 minute.
La final adauga patrunjelul tocat marunt si borsul de curcan este gata.

Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Tot ce trebuie sa stii despre reteta: poti folosi pulpe de curcan, aripi, gaturi, inimi sau pipote, in functie de preferinte. Daca folosesti altceva in afara de piept, fierbe carnea intai, in apa cu sare, spumand des. Apoi caleste legumele in alta oala, adauga carnea taiata de pe os si supa scursa prin sita. Daca nu folosesti taitei proaspeti, care au un timp de fierbere foarte scurt (2-4 minute), fierbe taiteii separat si apoi adauga-i in ciorba. Poti inlocui taiteii cu o mana de orez.

4 oferte

BorșBorș
Borș
25.04 - 28.04
-20%
1,99
1,59Lei
PătrunjelPătrunjel
Pătrunjel
25.04 - 28.04
Stoc limitat!*
1,49Lei
Ulei de floarea-soareluiUlei de floarea-soarelui
Ulei de floarea-soarelui
22.04 - 28.04
Stoc limitat!*
4,45Lei
Morcovi cu frunzeMorcovi cu frunze
Morcovi cu frunze
22.04 - 28.04
-33%
8,99
5,99Lei