meriți să fii surprins
Legume si mere verzi in tigaie

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

2 bucati bucata Morcovi Morcov
2 bucati bucata Telina Telina
2 bucati bucata Fenicul Fenicul
2 bucati bucata Ardei gras rosu Ardei gras rosu
2 bucati bucata Ardei iute Ardei iute
2 bucati bucata Castraveti murati Castravete murat
2 bucati bucata Dovlecei Dovlecel
2 bucati bucata Zucchini Zucchini
0,5 bucati bucata Conopida Conopida
2 bucati bucata Mere Mar
500 ml ml Otet de vin Otet de vin
3 bucati bucata Foi de dafin Foaie de dafin
Ulei de masline Ulei de masline
(dupa gust )
2 linguri lingura Miere Miere
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
Piper negru Piper negru
(dupa gust )

Legume si mere verzi in tigaie

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(6)

Mod de preparare

1. Taiem legumele foarte subtire (toate in afara de castravetii murati), avand grija sa folosim numai partea fara samburi de la dovlecei si zucchini, iar conopida o impartim in floricele mici.

2. Punem o oala cu 5 litri de apa la fiert, adaugam sare, frunzele de dafin, cateva boabe de piper si otetul. Dupa ce a fiert, adaugam toate legumele odata, stingem focul si le acoperim cu un capac, lasandu-le aproximativ 15 minute. Important este sa gustam legumele, pentru ca trebuie sa ramana al dente.

3. Merele le taiem cubulete, cu tot cu coaja. Incingem o tigaie cu un pic de ulei de masline si le tragem in tigaie.

4. Cand incep sa se coloreze, adaugam legumele fierte impreuna cu un pic de apa in care au stat (maximum jumatate de polonic) si mierea, le potrivim de sare, iar inainte de a da deoparte tigaia, adaugam castravetii murati taiati bucati.

Aceasta reteta este recomandata de Antonio Passarelli.

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei