meriți să fii surprins
Vinete umplute cu carne (Papaoutsakia)

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

500 g g Carne tocata Carne tocata
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
2 catei catel Usturoi Usturoi
1 bucati bucata Oua Ou
1 lingurite lingurita Nucsoara Nucsoara
0,5 lingurite lingurita Scortisoara macinata Scortisoara macinata
Condimente Condimente
(dupa gust)
3 linguri lingura Pasta de rosii Pasta de rosii
1 lingurite lingurita Oregano Oregano
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
2 bucati bucata Rosii Rosie
200 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
0,5 lingurite lingurita Sare de mare Sare de mare
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
30 g g Unt Unt
1 linguri lingura Faina alba de grau Faina alba de grau
300 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper alb Piper alb
(dupa gust)
2 bucati bucata Vinete Vanata
200 g g Cascaval Cascaval

Vinete umplute cu carne (Papaoutsakia)

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(28)

Mod de preparare

1. Scobim vinetele cu o lingura, scotand miezul.

2. Incingem 150 ml ulei si prajim vinetele timp de 3-4 minute, apoi le scoatem si le lasam la scurs.

3. Incingem 50 ml ulei de masline, adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit si putin apa si le calim 2-3 minute.

4. Adaugam carnea si miezul de vinete si continuam calirea la foc iute, amestecand cu o lingura de lemn pana se evapora apa, apoi adaugam condimentele si omeogenizam.

5. Adaugam pasta de tomate si potrivim de gust, apoi lasam sa se tempereze.

Sosul besamel:1. Topim untul, adaugam faina si amestecam rapid, apoi adaugam laptele. Eu prefer sa-l pun rece si sa amestec rapid la foc mic pana se ingroasa, astfel evit formarea de cocoloase.

2. Fierbem sosul, amestecand incontinuu timp de 4 minute.

3. Potrivim de gust cu sare si piper alb.

4. Amestecam carnea cu oul si patrunjelul taiat marunt.

5. Incingem cuptorul la 200 ° C.

6. Umplem vinetele cu carne, adaugam sosul besamel, presaram optional inca putin oregano deasupra si punem felii de rosii si cascaval ras.

7. Lasam la cuptor 10-14 minute (pana se rumenesc).

P.S. Mie imi plac aceste vinete servite cu o lingura de smantana deasupra sau, cand este foarte cald, cu iaurt gras.

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei