
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
500 g g | Carne tocata Carne tocata | ||
1 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | ||
2 catei catel | Usturoi Usturoi | ||
1 bucati bucata | Oua Ou | ||
1 lingurite lingurita | Nucsoara Nucsoara | ||
0,5 lingurite lingurita | Scortisoara macinata Scortisoara macinata | ||
Condimente
Condimente (dupa gust) | |||
3 linguri lingura | Pasta de rosii Pasta de rosii | ||
1 lingurite lingurita | Oregano Oregano | ||
1 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel | ||
2 bucati bucata | Rosii Rosie | ||
200 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | ||
0,5 lingurite lingurita | Sare de mare Sare de mare | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | |||
30 g g | Unt Unt | ||
1 linguri lingura | Faina alba de grau Faina alba de grau | ||
300 ml ml | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | |||
Piper alb
Piper alb (dupa gust) | |||
2 bucati bucata | Vinete Vanata | ||
200 g g | Cascaval Cascaval |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listVinete umplute cu carne (Papaoutsakia)
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Scobim vinetele cu o lingura, scotand miezul.
2. Incingem 150 ml ulei si prajim vinetele timp de 3-4 minute, apoi le scoatem si le lasam la scurs.
3. Incingem 50 ml ulei de masline, adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit si putin apa si le calim 2-3 minute.
4. Adaugam carnea si miezul de vinete si continuam calirea la foc iute, amestecand cu o lingura de lemn pana se evapora apa, apoi adaugam condimentele si omeogenizam.
5. Adaugam pasta de tomate si potrivim de gust, apoi lasam sa se tempereze.
Sosul besamel:1. Topim untul, adaugam faina si amestecam rapid, apoi adaugam laptele. Eu prefer sa-l pun rece si sa amestec rapid la foc mic pana se ingroasa, astfel evit formarea de cocoloase.
2. Fierbem sosul, amestecand incontinuu timp de 4 minute.
3. Potrivim de gust cu sare si piper alb.
4. Amestecam carnea cu oul si patrunjelul taiat marunt.
5. Incingem cuptorul la 200 ° C.
6. Umplem vinetele cu carne, adaugam sosul besamel, presaram optional inca putin oregano deasupra si punem felii de rosii si cascaval ras.
7. Lasam la cuptor 10-14 minute (pana se rumenesc).
P.S. Mie imi plac aceste vinete servite cu o lingura de smantana deasupra sau, cand este foarte cald, cu iaurt gras.
Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.