
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listVinete umplute cu carne (Papaoutsakia)
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Scobim vinetele cu o lingura, scotand miezul.
2. Incingem 150 ml ulei si prajim vinetele timp de 3-4 minute, apoi le scoatem si le lasam la scurs.
3. Incingem 50 ml ulei de masline, adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit si putin apa si le calim 2-3 minute.
4. Adaugam carnea si miezul de vinete si continuam calirea la foc iute, amestecand cu o lingura de lemn pana se evapora apa, apoi adaugam condimentele si omeogenizam.
5. Adaugam pasta de tomate si potrivim de gust, apoi lasam sa se tempereze.
Sosul besamel:1. Topim untul, adaugam faina si amestecam rapid, apoi adaugam laptele. Eu prefer sa-l pun rece si sa amestec rapid la foc mic pana se ingroasa, astfel evit formarea de cocoloase.
2. Fierbem sosul, amestecand incontinuu timp de 4 minute.
3. Potrivim de gust cu sare si piper alb.
4. Amestecam carnea cu oul si patrunjelul taiat marunt.
5. Incingem cuptorul la 200 ° C.
6. Umplem vinetele cu carne, adaugam sosul besamel, presaram optional inca putin oregano deasupra si punem felii de rosii si cascaval ras.
7. Lasam la cuptor 10-14 minute (pana se rumenesc).
P.S. Mie imi plac aceste vinete servite cu o lingura de smantana deasupra sau, cand este foarte cald, cu iaurt gras.
Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.