meriți să fii surprins
Vinete umplute cu carne (Papaoutsakia)

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

500 g g Carne tocata Carne tocata
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
2 catei catel Usturoi Usturoi
1 bucati bucata Oua Ou
1 lingurite lingurita Nucsoara Nucsoara
0,5 lingurite lingurita Scortisoara macinata Scortisoara macinata
Condimente Condimente
(dupa gust)
3 linguri lingura Pasta de rosii Pasta de rosii
1 lingurite lingurita Oregano Oregano
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
2 bucati bucata Rosii Rosie
200 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
0,5 lingurite lingurita Sare de mare Sare de mare
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
30 g g Unt Unt
1 linguri lingura Faina alba de grau Faina alba de grau
300 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper alb Piper alb
(dupa gust)
2 bucati bucata Vinete Vanata
200 g g Cascaval Cascaval

Vinete umplute cu carne (Papaoutsakia)

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(26)

Mod de preparare

1. Scobim vinetele cu o lingura, scotand miezul.

2. Incingem 150 ml ulei si prajim vinetele timp de 3-4 minute, apoi le scoatem si le lasam la scurs.

3. Incingem 50 ml ulei de masline, adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit si putin apa si le calim 2-3 minute.

4. Adaugam carnea si miezul de vinete si continuam calirea la foc iute, amestecand cu o lingura de lemn pana se evapora apa, apoi adaugam condimentele si omeogenizam.

5. Adaugam pasta de tomate si potrivim de gust, apoi lasam sa se tempereze.

Sosul besamel:1. Topim untul, adaugam faina si amestecam rapid, apoi adaugam laptele. Eu prefer sa-l pun rece si sa amestec rapid la foc mic pana se ingroasa, astfel evit formarea de cocoloase.

2. Fierbem sosul, amestecand incontinuu timp de 4 minute.

3. Potrivim de gust cu sare si piper alb.

4. Amestecam carnea cu oul si patrunjelul taiat marunt.

5. Incingem cuptorul la 200 ° C.

6. Umplem vinetele cu carne, adaugam sosul besamel, presaram optional inca putin oregano deasupra si punem felii de rosii si cascaval ras.

7. Lasam la cuptor 10-14 minute (pana se rumenesc).

P.S. Mie imi plac aceste vinete servite cu o lingura de smantana deasupra sau, cand este foarte cald, cu iaurt gras.

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.

Retete similare

Souvlaki cu carne de porc

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Souvlaki cu carne de porc
30 min
(2)
Gyros cu piept de pui

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Gyros cu piept de pui
45 min
(5)
Dorada la aburi si sos de iaurt

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Dorada la aburi si sos de iaurt
1:15 h
(2)
Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Pastrav in crusta de ierburi cu dovlecei copti si sos de iaurt

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Pastrav in crusta de ierburi cu dovlecei copti si sos de iaurt
30 min
(10)
Dorada mediteraneeana cu polenta

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Dorada mediteraneeana cu polenta
2:00 h
(1)
Pastrav la cuptor cu sos mediteranean

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Pastrav la cuptor cu sos mediteranean
60 min
(2)
Chiftelute traditionale grecesti cu sos

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chiftelute traditionale grecesti cu sos
1:30 h
(6)
Crap la gratar cu legume aromate

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Crap la gratar cu legume aromate
1:30 h
(15)
Frigarui de pui cu legume colorate si sos iute

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Frigarui de pui cu legume colorate si sos iute
20 min
(11)
Fructe de mare in stil grecesc

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Fructe de mare in stil grecesc
25 min
(22)
Pastitsio (Paste grecesti la cuptor)

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Pastitsio (Paste grecesti la cuptor)
1:30 h
(14)
Musaca in stil grecesc

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Musaca in stil grecesc
1:30 h
(12)
Creveti Saganaki

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Creveti Saganaki
30 min
(97)
Greek salad wraps

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Greek salad wraps
15 min
(14)
Burger cu naut si halloumi

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Burger cu naut si halloumi
60 min
(4)