meriți să fii surprins
Tort Mimosa

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

260 ml ml Apa Apa
150 g g Zahar Zahar
30 ml ml Zeama de lamaie Zeama de lamaie
8 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
120 g g Zahar Zahar
50 g g Amidon Amidon
500 ml ml Lapte Lapte
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
5 g g Gelatina alimentara Gelatina alimentara
500 g g Frisca lichida Frisca lichida
10 bucati bucata Oua Ou
300 g g Zahar Zahar
350 g g Faina Faina
Zahar pudra Zahar pudra
(decor)

Tort Mimosa

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:10 h
(38)

Mod de preparare

Pasul 1

Pentru inceput, pregateste siropul. Pune apa intr-un vas, adauga zaharul, zeama de lamaie si amesteca pana se topeste zaharul.

Apoi, adauga zaharul vanilinat si lasa pe foc pana da intr-un clocot. Apoi, ia de pe foc si lasa la racit. 

Pasul 2

Adauga galbenusurile intr-un vas, cu zaharul si amidonul. Amesteca bine cu un tel, pana se omogenizeaza, apoi, adauga laptele si amesteca, zaharul vanilinat si amesteca continuu pana se ingroasa.

La urma, dupa ce se opresti focul, adauga gelatina hidratata in 25 ml de apa rece si amesteca cu o spatula pana se incorporeaza. Transfera crema intr-un bol si las-o la racit. 

Bate frisca lichida si adauga la crema pregatita si racita. 

Pasul 3

Pregateste 2 blaturi. Unul pentru tort si unul pentru cubuletele de pe tort, adica pentru decor. 

Separa albusurile de galbenusuri. Pune albusurile intr-un bol si mixeaza pana isi dubleaza volumul. Apoi, adauga zaharul si mixeaza din nou pana obtii o spuma tare. Adauga galbenusurile si incorporeaza-le cu grija cu ajutorul unei spatule, astfel incat sa nu se lase spuma de albusuri. Adauga faina treptat si amesteca cu grija. 

Pregateste 2 forme de tort cu diametru de 24 cm, forme pe care le tapetezi cu hartie de copt. 

Imparte compozitia in 2 parti egale si toarna in formele de tort. Da-le la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 170°C, timp de 25 -30 minute. 

Se scot si se lasa la racit bine inainte de a le felia, umple si decora. Unul din blaturi se imparte in 3 parti egale, iar celalalt se taie marunt, cubulete cu latura de 0.5 – 0.7 mm.

Pasul 4

Elimina crusta exterioara de la ambele blaturi. 

Imparte un blat in 3 parti egale, cu ajutorul unui cutit zimtat. Aseaza 1/3 de blat pe un platou, insiropeaza, pune un strat de crema, adauga o alta 1/3 de blat, insiropeaza, mai pune un strat de crema si aseaza si ultima 1/3 de blat, insiropeaza si mai pune un strat de crema. 

Pe cel de-al doilea blat, taie-l in cubulete si pune-le intr-un bol. 

Imbraca tortul in crema si apoi in cubuletele de blat, acoperind cu grija si marginile. Pune tortul la frigider pentru cateva ore sau mai bine lasa-l peste noapte. Inainte de servire, pudreaza cu zahar pudra. 

Tort Mimosa
1:10 h

Tort Mimosa

Ingrediente

Apa
260 ml
Zahar
150 g
Zeama de lamaie
30 ml
Galbenus
8 bucata
Zahar
120 g
Amidon
50 g
Lapte
500 ml
Zahar vanilat
1 plic
Gelatina alimentara
5 g
Frisca lichida
500 g
Ou
10 bucata
Zahar
300 g
Faina
350 g
Zahar pudra (decor)
Tort Mimosa
5 min

Pasul 1

Pas 1 - sirop tort Mimosa

Pentru inceput, pregateste siropul. Pune apa intr-un vas, adauga zaharul, zeama de lamaie si amesteca pana se topeste zaharul.

Apoi, adauga zaharul vanilinat si lasa pe foc pana da intr-un clocot. Apoi, ia de pe foc si lasa la racit. 

Apa: 260 ml
Zahar: 150 g
Zeama de lamaie: 30 ml
Tort Mimosa
10 min

Pasul 2

Pas 2 - crema tort Mimosa

Adauga galbenusurile intr-un vas, cu zaharul si amidonul. Amesteca bine cu un tel, pana se omogenizeaza, apoi, adauga laptele si amesteca, zaharul vanilinat si amesteca continuu pana se ingroasa.

La urma, dupa ce se opresti focul, adauga gelatina hidratata in 25 ml de apa rece si amesteca cu o spatula pana se incorporeaza. Transfera crema intr-un bol si las-o la racit. 

Bate frisca lichida si adauga la crema pregatita si racita. 

Galbenus: 8 bucata
Zahar: 120 g
Amidon: 50 g
Lapte: 500 ml
Zahar vanilat: 1 plic
Gelatina alimentara: 5 g
Frisca lichida: 500 g
Tort Mimosa
45 min

Pasul 3

Pas 3 - blaturi tort Mimosa

Pregateste 2 blaturi. Unul pentru tort si unul pentru cubuletele de pe tort, adica pentru decor. 

Separa albusurile de galbenusuri. Pune albusurile intr-un bol si mixeaza pana isi dubleaza volumul. Apoi, adauga zaharul si mixeaza din nou pana obtii o spuma tare. Adauga galbenusurile si incorporeaza-le cu grija cu ajutorul unei spatule, astfel incat sa nu se lase spuma de albusuri. Adauga faina treptat si amesteca cu grija. 

Pregateste 2 forme de tort cu diametru de 24 cm, forme pe care le tapetezi cu hartie de copt. 

Imparte compozitia in 2 parti egale si toarna in formele de tort. Da-le la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 170°C, timp de 25 -30 minute. 

Se scot si se lasa la racit bine inainte de a le felia, umple si decora. Unul din blaturi se imparte in 3 parti egale, iar celalalt se taie marunt, cubulete cu latura de 0.5 – 0.7 mm.

Ou: 10 bucata
Zahar: 300 g
Faina: 350 g
Tort Mimosa
10 min

Pasul 4

Pas 4 - asamblare tort Mimosa

Elimina crusta exterioara de la ambele blaturi. 

Imparte un blat in 3 parti egale, cu ajutorul unui cutit zimtat. Aseaza 1/3 de blat pe un platou, insiropeaza, pune un strat de crema, adauga o alta 1/3 de blat, insiropeaza, mai pune un strat de crema si aseaza si ultima 1/3 de blat, insiropeaza si mai pune un strat de crema. 

Pe cel de-al doilea blat, taie-l in cubulete si pune-le intr-un bol. 

Imbraca tortul in crema si apoi in cubuletele de blat, acoperind cu grija si marginile. Pune tortul la frigider pentru cateva ore sau mai bine lasa-l peste noapte. Inainte de servire, pudreaza cu zahar pudra. 

Zahar pudra (decor)
Tort Mimosa

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3
4