
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 bucati bucata | Blat de tort
Blat de tort (vanilie) | |
4 bucati bucata | Oua Ou | |
100 g g | Zahar Zahar | |
40 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
350 ml ml | Lapte proaspat 3.5% Lapte proaspat 3.5% | |
1 praf praf | Sare de mare Sare de mare | |
1 miezuri miez | Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie | |
300 g g | Fructe de padure Fructe de padure |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTort cu vanilie si fructe
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un castron incapator punem galbenusurile, zaharul tos, miezul de la pastaia de vanilie.
Amestecam foarte bine cu mixerul, cca 10-12 minute la viteza mare, pana galbenusurile devin albicioase si isi dubleaza volumul. Trebuie sa rezulte o crema in care nu se mai simt granulele de zahar.
Adaugam faina si amestecam foarte bine cu mixerul. Turnam laptele cald in fir subtire, amestecand constant cu mixerul.
Punem crema obtinuta pe foc, la baie de abur sau intr-o cratita cu fund dublu. Fierbem crema la foc mic, amestecand foarte bine, astfel incat sa nu se lipeasca de fundul cratitei.
Crema este gata cand are consistenta unei budinci. Punem crema fierbinte intr-un vas si o acoperim cu folie alimentara, astfel incat folia sa atinga suprafata cremei. Astfel crema nu va face crusta. Pe masura ce sa raceste, se va intari tot mai mult. Cand crema se raceste la temperatura camerei, o lasam minim 2 ore la frigider inainte de folosire.
Pentru a umple tortul, insiropam blaturile cu suc de fructe sau sirop de zahar ars, punem un strat generos de crema de vanilie si un strat generos de fructe de padure asortate.
Tortul este cu atat mai bun cu cat sta mai mult la frigider inainte de servire, Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.