meriți să fii surprins
Tort cu crema de biscuiti Speculoos

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

blat

6 bucati bucata Oua Ou
100 g g Zahar Zahar
2 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
6 linguri lingura Ulei Ulei
150 g g Faina Faina
40 g g Cacao Cacao

sirop

1 l l Apa Apa
100 g g Zahar Zahar
1 sticle sticla Esenta de rom Esenta de rom

umplutura

525 g g Crema de biscuiti Crema de biscuiti
(fina)
700 g g Crema de biscuiti Crema de biscuiti
(crunchy)

decor

250 g g Trufe de ciocolata Trufe de ciocolata

Tort cu crema de biscuiti Speculoos

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:25 h
(44)

Mod de preparare

Mod de preparare blat de tort: Intr-un bol puneti ouale, zaharul si zaharul vanilat. Mixati bine totul, timp de 10 minute sau pana cand ouale isi dubleaza volumul.Intr-un bol mai mare, adaugati compozitia de oua si uleiul, amestecand usor. Dupa ce ati incorporat uleiul, adaugati faina (cernuta), putin cate putin, cu miscari de jos in sus pana incorporati toata faina. Apoi, puneti si cacao, putin cate putin, pana o incorporati si pe ea.Pregatiti o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.Puneti compozitia in tava si dati la cuptor timp de 30-40 minute. Dupa ce ati scos blatul, lasati-l la racit.

Mod de preparare sirop: Cat timp este blatul la cuptor, pregatiti siropul.Puneti apa intr-un vas, pe foc si cand incepe sa fiarba, adaugati zaharul si esenta de rom. Amestecati constant si lasati pe foc pana se topeste zaharul. Dupa ce s-a topit, luati de pe foc si lasati la racit.

Mod de asamblare tort: In momentul in care aveti blatul si siropul racite, va puteti apuca de asamblat tortul. Puneti in boluri crema de biscuiti tartinabila fina si crema de biscuiti tartinabila Crunchy. Crema fina o folositi la exterior, iar cea Crunchy la interior.

Taiati blatul in 3 felii si puneti una dintre felii pe o farfurie de tort. Insiropati bine prima felie a blatului cu siropul care s-a racit foarte bine. Peste blat adaugati crema de biscuiti tartinabila Crunchy si o nivelati foarte bine. Apoi, puneti a doua felie de blat, o insiropati si pe aceasta foarte bine si adaugati restul de crema de biscuiti tartinabila Crunchy, nivelati din nou si adaugati si ultima felie de blat, insiropati din nou si adaugati un strat de crema de biscuiti tartinabila fina de data aceasta. Imbracati tortul in crema de biscuiti tartinabila fina si ornati-l cu trufe.

Bagati-l la frigider pentru cel putin o ora inainte de a-l taia sau cel mai bine taiati-l a doua zi. Pofta buna!