meriți să fii surprins
Tort de ciocolata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

2 bucati bucata Portocale Portocala
5 bucati bucata Oua Ou
400 g g Zahar brun Zahar brun
300 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
375 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
125 g g Migdale Migdale
(fulgi)
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
30 g g Cacao Cacao
4 linguri lingura Lichior de portocale Lichior de portocale
Apa Apa
(cat cuprinde)
1 linguri lingura Zahar brun Zahar brun
Coaja de portocala Coaja de portocala
(dupa gust)
2 lingurite lingurita Amaretto Amaretto
500 g g Ciocolata neagra Ciocolata neagra
200 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
Coaja de portocala Coaja de portocala
(pentru decor)
Amaretto Amaretto
(dupa gust)

Tort de ciocolata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:30 h
(5)

Mod de preparare

Puneti portocalele intr-o cratita si acoperiti-le cu apa. Aduceti-le la fierbere si fierbeti-le usor timp de 30 de minute. Blenduiti-le si transformati-le intr-un piure pe care il lasati la racit.

Topiti ciocolata la bain marie si lasati-o la racit.

Intr-un bol, puneti ouale si zaharul. Mixati bine pana se obtine o compozitie omogena. Adaugati usor uleiul si mixati in continuare. Incorporati apoi si piureul de portocale. Dupa ce ati omogenizat bine totul, adaugati ciocolata topita.

Intr-un alt bol, adaugati faina, migdalele macinate, praful de copt, cacao si amestecul obtinut mai devreme. Amestecati bine totul si turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptor, la 180 °C, timp de 80 minute.

Pentru a pregati portocalele caramelizate, puneti intr-un vas apa, 1 lingura de zahar brun. Amestecati pana se topeste zaharul si apoi adaugati cojile de portocala si 2 lingurite de Amaretto. Lasati-le 2, 3 minute pe foc si apoi puneti-le la racit. Pentru topping, puneti intr-un vas ciocolata neagra si lasati-o sa se topeasca. Dati la o parte si adaugati frisca. Lasati si acest amestec la racit.

Dupa ce s-au racit toate, incepeti sa asamblati tortul. Blatul il insiropati cu Amaretto si turnati crema de ciocolata. Ornati cu cojile de portocala cristalizate.