
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
2 bucati bucata | Portocale Portocala | ||
5 bucati bucata | Oua Ou | ||
401 g g | Zahar brun Zahar brun | ||
300 ml ml | Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui | ||
150 g g | Ciocolata neagra Ciocolata neagra | ||
375 g g | Faina alba de grau
Faina alba de grau (000) | ||
125 g g | Migdale
Migdale (fulgi) | ||
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | ||
30 g g | Cacao Cacao | ||
4 linguri lingura | Lichior de portocale Lichior de portocale | ||
Apa
Apa (cat cuprinde) | |||
Coaja de portocala
Coaja de portocala (dupa gust) | |||
2 lingurite lingurita | Amaretto Amaretto | ||
350 g g | Ciocolata neagra Ciocolata neagra | ||
200 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | ||
Coaja de portocala
Coaja de portocala (pentru decor) | |||
Amaretto
Amaretto (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTort de ciocolata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Puneti portocalele intr-o cratita si acoperiti-le cu apa. Aduceti-le la fierbere si fierbeti-le usor timp de 30 de minute. Blenduiti-le si transformati-le intr-un piure pe care il lasati la racit.
Topiti ciocolata la bain marie si lasati-o la racit.
Intr-un bol, puneti ouale si zaharul. Mixati bine pana se obtine o compozitie omogena. Adaugati usor uleiul si mixati in continuare. Incorporati apoi si piureul de portocale. Dupa ce ati omogenizat bine totul, adaugati ciocolata topita.
Intr-un alt bol, adaugati faina, migdalele macinate, praful de copt, cacao si amestecul obtinut mai devreme. Amestecati bine totul si turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptor, la 180 °C, timp de 80 minute.
Pentru a pregati portocalele caramelizate, puneti intr-un vas apa, 1 lingura de zahar brun. Amestecati pana se topeste zaharul si apoi adaugati cojile de portocala si 2 lingurite de Amaretto. Lasati-le 2, 3 minute pe foc si apoi puneti-le la racit. Pentru topping, puneti intr-un vas ciocolata neagra si lasati-o sa se topeasca. Dati la o parte si adaugati frisca. Lasati si acest amestec la racit.
Dupa ce s-au racit toate, incepeti sa asamblati tortul. Blatul il insiropati cu Amaretto si turnati crema de ciocolata. Ornati cu cojile de portocala cristalizate.