meriți să fii surprins
Tort din numere

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Monsieur Cuisine Connect
Monsieur Cuisine Connect
Reteta realizata cu robotul multifunctional Monsieur Cuisine.

Ingrediente

pandispan

8 bucati bucata Oua Ou
g g Zahar Zahar
g g Zahar vanilat Zahar vanilat
g g Faina Faina
(tip 405)
g g Amidon Amidon
2 praf praf Sare Sare

crema

400 g g Smantana Smantana
(30% grasime)
500 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
(40% grasime)
500 g g Branza quark Branza quark
100 g g Zahar Zahar
30 g g Zahar vanilat Zahar vanilat
1 lingurite lingurita Coaja de lamaie Coaja de lamaie
(netratata)
30 g g Gelatina alimentara Gelatina alimentara

decorare

120 g g Zmeura Zmeura
80 g g Coacaze negre Coacaze negre
(sau rosii)
8 bucati bucata Bomboane Bomboane
(Raffaello)
4 batoane baton Ciocolata Ciocolata
(cu capsuni)
8 bucati bucata Bezele Bezele
(mini, roz)
20 g g Decoratii din zahar Decoratii din zahar
(confetti, rosii)

Tort din numere

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(8)

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 220°C. Tapetam doua tavi de copt cu hartie de copt.

Introducem accesoriul de amestecare in vasul blenderului. Punem 4 oua, 150 g zahar si 10 g zahar vanilat in vasul blenderului si, cu paharul de dozare montat, mixam 5 minute / viteza 3 / 37°C. Apoi, cu paharul de dozare montat, batem timp de 5 minute / viteza 4.

Amestecam 75 g faina si 75 g amidon de porumb, adaugam in blender cu un praf de sare si, cu paharul de dozare montat, mixam 20 de secunde / viteza 3.

Scoatem accesoriul mixerului, punem aluatul pe o tava de copt, il netezim si coacem timp de 7 minute.

Intre timp, clatim vasul de amestecare cu apa rece, clatim accesoriul de amestecare si facem un al doilea aluat de pandispan din ingredientele ramase pentru aluat, asa cum este descris mai sus. 

Scoatem primul pandispan din cuptor si-l lasam sa se raceasca timp de 20 de minute. Intre timp, coacem al doilea pandispan si apoi il lasam sa se raceasca 20 de minute. Curatam recipientul blenderului.

Dupa ce blaturile s-au racit, le taiem in 2 foi si punem doua jumatati cu partea rumenita una peste alta, astfel incat suprafata rumenita sa fie pe interior. Folosind un sablon, decupam numerele dorite din aluat si asezam jumatatile de blat de la baza una langa alta pe o farfurie mare de tort sau o foaie de copt curata.

Adaugam smantana, mascarpone, crema de branza, zahar, zahar vanilat si coaja de lamaie in vasul blenderului. Fara a monta paharul de dozare, amestecam timp de 45 de secunde / viteza 4 si, intre timp, lasam gelatina sa se scurga prin orificiul din capac. Apoi, cu paharul de dozare montat, batem timp de 1 minut / viteza 4.

Turnam jumatate din crema intr-o punga pentru ornare si acoperim cu puncte de crema egale doua foi din blaturile decupate. Asezam apoi blaturile deasupra si le acoperim complet cu puncte din crema ramasa.

Pentru decor, spalam si uscam zmeura si coacazele. Rupem coacazele de pe ciorchini. Distribuim apoi fructele de padure si bilutele raffello pe punctele de crema. Taiem batoanele de ciocolata cu capsuni in bucati mici si le distribuim pe suprafata tortului impreuna cu mini bezele. La sfarsit presaram bomboanele decorative pe deasupra tortului.

Pastram tortul la rece pana la servire. 

VARIAȚII
Pentru un pandispan de ciocolata, amestecam 3 linguri de cacao cu faina, amidon de porumb si sare in aluat.
Putem colora crema cu colorant alimentar dupa preferinta.
Putem folosi pentru decorare si alte fructe de padure, flori comestibile sau decoratiuni de ciocolata si zahar.

SFATURI UTILE
Pandispanul ramas poate fi folosit, de exemplu, pentru a face prajituri sub forma de acadele sau pentru deserturi la pahar.
Pentru a realiza sablonul de numar, pictam pur si simplu un numar dorit pe o coala de hartie A4 si il decupam. Apoi punem sablonul pe aluat, il tinem cu o mana si taiem marginea cu cealalta mana cu un cutit ascutit. Facem acelasi lucru si pentru urmatoarele numere.

1 oferte

30 ouă M30 ouă M
30 ouă M
25.04 - 28.04
-21%
22,89
17,99Lei