
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
5 bucati bucata | Oua Ou | |
1 praf praf | Sare Sare | |
150 g g | Zahar Zahar | |
2 - 3 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
75 g g | Faina Faina | |
75 g g | Amidon Amidon | |
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | |
1 borcane borcan | Compot de visine Compot de visine | |
500 g g | Branza mascarpone Branza mascarpone | |
200 g g | Crema de ciocolata Crema de ciocolata |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTort aniversar
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 180°C si tapeteaza cu unt si faina sau spray non stick o tava cu peretii detasabili de 20-23 cm diametru. Cel mai indicat ar fi sa folosesti 2 tavi identice, pentru a coace din start 2 felii de blat, dar poti folosi si o singura tava, apoi lasa blatul sa se raceasca foarte bine si feliati-l in jumatate.
\Pentru blat pune ouale intr-un bol incapator. Nu e nevoie sa le separi. Adauga un praf de sare si bate-le 10 minute cu mixerul la viteza mare. Apoi, cu mixerul mergand, adauga treptat zaharul tos si zaharul vanilinat. Continua sa mixezi minim 15 minute la viteza mare sau pana ouale isi tripleaza volumul.
Intre timp, scurge visinele din compot, pastrand sucul pe care il vei folosi pentru a insiropa tortul. Dupa ce sunt bine scurse, tamponeaza-le cu hartie de bucatarie. O data bine uscate, amesteca-le cu 2 linguri de faina sau pesmet.
Adauga faina, amidonul si praful de copt. Incorporeaza-le treptat, cu spatula, cu miscari de impaturire, pentru a nu scoate aerul din compozitie. Distribuie uniform in cele doua tavi sau intr-o singura tava. Niveleaza cu spatula, pune visinele. Coace 25-30 min sau pana blatul trece testul scobitorii. Lasa sa se raceasca foarte bine. Poti pregati blatul cu o zi inainte de asamblarea tortului.
Cat blatul se raceste, te ocupi de crema - amesteca cu mixerul mascarpone si crema de ciocolata pana ai o crema omogena. Da la rece pana la folosire.
Pentru a asambla tortul, aseaza primul blat in tava in care s-a copt, insiropeaza cu sucul de pe visine (sau sirop de zahar ars, daca preferati). Pune 2-3 din crema de ciocolata si aseaza deasupra al doilea blat. Insiroleaza-l si pe acesta. Da tortul la rece minim 2 ore. Indeparteaza apoi cercul tavii, muta tortul pe un platou si decoreaza-l cu crema pe care ai lasat-o deoparte (1/3 din cantitatea totala).
Poti decora tortul dupa gust, cu fructe proaspete, bombonele, decoratiuni de zahar sau ciocolata, frisca etc. Reteta de tort aniversar e gata si sunt sigura ca isi va castiga locul in caietul tau de retete preferate. Sa iti fie de cel mai bine! Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Acest tort aniversar se pregateste usor, nu e nevoie de ustensile speciale si va fi pe gustul tuturor! Un blat pufos de vanilie - pentru iubitorii de tort clasic vanilat - visine (sau orice alte fructe, proaspete, congelate sau din compot) pentru iubitorii de fructe si o crema fina si delicioasa de ciocolata, pentru iubitorii de cacao.