
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCheesecake fara coacere cu ciocolata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Pregateste o forma de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 16-18cm. Unge marginile cu unt si tapeteaza fundul tavii cu hartie de copt.
Da biscuitii prin blender, cu tot cu crema, pana sunt maruntiti. Adauga untul topit, amesteca.
Pune compozitia in tava, niveleaza cu ajutorul unui pahar pentru a forma un strat uniform.
Da la rece pana pregatesti crema.

Pasul 2
Amesteca galatina cu apa. Lasa 2-3 minute pana gelatina se intareste si ai un jeleu.
Topeste gelatina in cuptorul cu microunde sau pe baie de abur. Gelatina trebuie sa fie lichida, dar NU o supra-incalzi, pentru ca isi pierde proprietatile.

Pasul 3
Pentru crema pune intr-un bol branza, crema de ciocolata, smantana dulce. Amesteca cu mixerul la viteza mare 3-4 minute sau pana ai o crema omogena.
Optional, poti adauga 80g zahar pudra vanilat. Adauga gelatina topita, amesteca.
Toarna in tava, peste stratul de biscuiti.
Da la rece minim 2 ore.

Pasul 4
Pentru glazura, incalzeste 100g crema de ciocolata, toarna-o peste cheesecake.
Da la rece alte 2 ore.
Reteta de Cheesecake fara coacere cu ciocolata este gata. Sa iti fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Tot ce trebuie sa stii despre reteta: folosesti o forma de prajitura cu pereti detasibil, cu diametrul de 16-18cm. Daca doresti un cheesecake mai mare si vrei sa folosesti o forma de 22-25cm, dubleaza cantitatile din reteta. Daca nu ai o forma speciala cu pereti detasabili, poti asambla cheesecake-ul in cupe sau pahare de 200ml, ca portii individuale. Daca alegi varianta de cheesecake la pahar, nu este nevoie sa mai adaugi gelatina.
Zaharul din reteta este optional, in functie de cat de dulce doresti sa fie prajitura. Crema de ciocolata cu alune este suficient de dulce, dar, daca doresti, poti adauga 80g zahar pudra.