
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
50 ml ml | Apa Apa | |
30 g g | Zahar Zahar | |
150 ml ml | Rom Rom | |
125 g g | Stafide Stafide | |
600 g g | Chec
Chec (cu cacao si ciocolata) | |
200 g g | Ciocolata
Ciocolata (neagra) | |
500 g g | Branza mascarpone Branza mascarpone | |
30 g g | Zahar Zahar | |
200 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | |
4 bucati bucata | Oua Ou | |
130 g g | Ciocolata Ciocolata |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCheesecake cu ciocolata si rom
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un vas, puneti apa, zaharul si romul.Adaugati si stafidele si lasati pe foc pana se evapora romul si stafidele se hidrateaza. Apoi luati de pe foc si lasati la racit.
Pregatiti blatul. Luati 2 chec-uri cu cacao si ciocolata si le sfaramitati. Topiti ciocolata si turnati peste chec-ul sfaramitat. Omogenizati bine totul.
Tapetati o tava (tava sa fie cu inel) cu hartie de copt (atat baza cat si peretii) si adaugati amestecul de chec si ciocolata. Cu ajutorul unei spatule presati bine acest amestec, astfel incat sa se formeze baza cheeseake-ului. Puneti si pe peretii tavii si presati bine.
Pentru umplutura, pregatiti un bol, in care adaugati mascarponele si zaharul si mixati bine pana se omogenizeaza totul.
Adaugati frisca lichida si mixati din nou. Adaugati pe rand ouale (2 cate 2) si omogenizati prin mixare. La final, adaugati stafidele hidratate la inceput si mixati din nou.Turnati peste baza si bagati la cuptor la 160 °C timp de o ora. Apoi mai lasati in cuptorul oprit, cu usa deschisa inca 30 minute.
Pentru decor, topiti ciocolata si cu ajutorul unui posh presarati fasii de ciocolata pe cheesecake.