meriți să fii surprins
Cheeseake cu ciocolata si rom

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

50 ml ml Apa Apa
150 ml ml Rom Rom
125 g g Stafide Stafide
600 g g Chec Chec
(cu cacao si ciocolata)
200 g g Ciocolata Ciocolata
(neagra)
500 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
60 g g Zahar Zahar
200 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
4 bucati bucata Oua Ou
130 g g Ciocolata Ciocolata

Cheesecake cu ciocolata si rom

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(8)

Mod de preparare

Intr-un vas, puneti apa, zaharul si romul.Adaugati si stafidele si lasati pe foc pana se evapora romul si stafidele se hidrateaza. Apoi luati de pe foc si lasati la racit.

Pregatiti blatul. Luati 2 chec-uri cu cacao si ciocolata si le sfaramitati. Topiti ciocolata si turnati peste chec-ul sfaramitat. Omogenizati bine totul.

Tapetati o tava (tava sa fie cu inel) cu hartie de copt (atat baza cat si peretii) si adaugati amestecul de chec si ciocolata. Cu ajutorul unei spatule presati bine acest amestec, astfel incat sa se formeze baza cheeseake-ului. Puneti si pe peretii tavii si presati bine.

Pentru umplutura, pregatiti un bol, in care adaugati mascarponele si zaharul si mixati bine pana se omogenizeaza totul.

Adaugati frisca lichida si mixati din nou. Adaugati pe rand ouale (2 cate 2) si omogenizati prin mixare. La final, adaugati stafidele hidratate la inceput si mixati din nou.Turnati peste baza si bagati la cuptor la 160 °C timp de o ora. Apoi mai lasati in cuptorul oprit, cu usa deschisa inca 30 minute.

Pentru decor, topiti ciocolata si cu ajutorul unui posh presarati fasii de ciocolata pe cheesecake.