meriți să fii surprins
Tort cu zmeura si iaurt

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

120 g g Zahar Zahar
400 g g Iaurt Iaurt
200 g g Frisca lichida Frisca lichida
8 bucati bucata Gelatina alimentara Gelatina alimentara
125 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 varfuri varf Sare iodata fina Sare iodata fina
1 bucati bucata Zahar vanilat Zahar vanilat
60 g g Zahar pudra Zahar pudra
80 g g Unt Unt
500 g g Zmeura Zmeura
1 bucati bucata Oua Ou

Tort cu zmeura si iaurt

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(13)

Mod de preparare

Se framanta untul taiat cuburi, zaharul pudra si zaharul vanilat, galbenusul, sarea si faina, pana seobtine un aluat fraged, neted. Daca e cazul se adauga 1-2 linguri de apa rece. Aluatul se pune la rece timp de 1 ora. Apoi se intinde o foaie rotunda (aprox. 26 cm) intre doua pungi de congelator taiate si se aseaza ca baza intr-o forma cu fund detasabil (aprox. 26 cm), unsa. Se inteapa de mai multe ori cu o furculita, se acopera cu hartie de copt si se umple cu leguminoase uscate pentru precoacere.Se precoace in cuptorul preincalzit la 200°C, timp de 15 min. Se indeparteaza hartia si leguminoasele si se mai coace 5 min., pana devine crocant. Se lasa sa se raceasca.Zmeura se decongeleaza si se lasa sa se scurga pe o sita(se recupereaza totusi putin lichid). Gelatina se inmoaie in apa rece. Frisca se bate spuma tare sise pune la rece. Se amesteca iaurtul si zaharul pana se dizolva zaharul sise incorporeaza si zmeura. Se scoate gelatina din folie, prin presare, si se dizolva cu 3 linguri de zeama de zmeura, la foc mic. Se incorporeaza rapid cateva linguri de crema cu iaurt.Crema obtinuta mai susse adauga la restul de iaurt cu zmeura. Cand crema incepe sa se gelifieze, se incorporeaza frisca. Marginea formei cu fund detasabil (curatata) se aseaza in jurul aluatului fraged. Pe aluat se repartizeaza crema si se pune la rece min. 4 ore.