
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTort cu ciocolata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Mai intai incingem cuptorul la 160 grade C si asezam gratarul la mijlocul cuptorului. Ungem cu unt si faina o tava rotunda de 20cm. Batem spuma ouale cu zaharul si vanilia, pana isi dubleaza volumul. Adaugam faina cernuta impreuna cu sarea si praful de copt, amestecam bine, pana avem o compozitie omogena. Impartim compozitia in 3 parti egale (cca 250g o portie).
Topim pe rand ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte si ciocolata alba, la bain-marie sau in cuptorul cu micorunde, si o adaugam in fiecare compozitie. Amestecam bine, astfel incat sa avem o compozitie cu ciocolata amaruie, una cu ciocolata cu lapte si una cu ciocolata alba.
Punem aluatul in tava, pe rand: intai cel cu ciocolata amaruie, apoi cel cu ciocolata cu lapte si la final cel cu ciocolata alba. Nivelam foarte bine fiecare strat si dam la cuptor 40-45 minute sau pana tortul trece testul scobitorii.
Pentru crema amestecam 250g mascarpone Lovilio si 150g crema de alune Choco Nussa. In functie de cat de dulce doriti sa fie crema, puteti adauga zahar pudra Castello. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.