meriți să fii surprins
Tort cu morcovi

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Suc de portocale Suc de portocale
4 linguri lingura Zahar brun Zahar brun
300 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 lingurite lingurita Scortisoara macinata Scortisoara macinata
500 g g Morcovi Morcov
200 g g Zahar brun Zahar brun
150 ml ml Ulei de rapita Ulei de rapita
Unt Unt
(cat cuprinde)
2 linguri lingura Iaurt Iaurt
3 bucati bucata Oua Ou
2 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
1 bucati bucata Suc proaspat de portocala Suc proaspat de portocala
1 bucati bucata Coaja de portocala Coaja de portocala
0,5 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
1 cutii cutie Branza Ricotta Branza Ricotta
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
Lamai Lamaie
(dupa gust)
65 g g Unt Unt

Tort cu morcovi

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:15 h
(2)

Mod de preparare

In primul rand, caramelizam morcovii. Puneti untul, sucul de portocala si zaharul intr-o tigaie si amestecati pana se topeste untul. Apoi adaugati morcovii si turnati apa, astfel incat sa acopere morcovii. Aduceti la fierbere, pana cand apa se evapora si se formeaza un sirop lipicios.

Pentru blat, puneti intr-un bol faina, scortisoara, morovul ras si amestecati bine. Intr-un alt bol puneti zaharul si uleiul de rapita si amestecati. Apoi adaugati coaja rasa de portocala, esenta de vanilie, praful de copt, iaurtul si ouale si omogenizati bine totul.

Amestecati cele 2 compozitii. Intr-o tava unsa cu unt, asezati morcovii caramelizati sub forma de floare si turnati peste ei compozitia de blat, dar, cu mare grija astfel incat sa nu stricati aranjamentul morcovilor. Dati la cuptorul incalzit la 160 ° C, timp de 45-50 minute, pana cand scobitoarea iese curata. Lasati la racit timp de 20 minute (se lasa la racit in tava).

Pentru crema, puneti intr-un bol ricotta, untul, zaharul vanilat si zeama de lamaie si omogenizati foarte bine totul.

Dupa ce s-a racit blatul, insiropati-l bine cu siropul de la morcovii caramelizati, sirop pe care il mai dati intr-un clocot si adaugati si coaja rasa de portocala.

Serviti pe o farfurie alaturi de bucati de morcovi caramelizati si o lingura de crema peste care puteti adauga putin sirop (optional). Pofta buna!