meriți să fii surprins
Sirop de ciocolata si cafea

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

50 g g Cacao Cacao
2 bucati bucata Zahar vanilat Zahar vanilat
500 g g Zahar Zahar
25 g g Cafea boabe Cafea boabe
125 g g Ciocolata Ciocolata

Sirop de ciocolata si cafea

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

25 min
(1)

Mod de preparare

Zaharul, zaharul vanilat, boabele de cafea si 500 ml de apa se aduc incet la fierbere, intr-o oala inalta, si se lasa sa fiarba la foc mic 5 min.

Intre timp se toaca ciocolata. Siropul se ia de pe foc si se topeste in el ciocolata. Se lasa sa se intrepatrunda 5-10 min. Apoi se aduce din nou la fierbere, se incorporeaza bine cacaua si se lasa sa fiarba la foc mic, cca. 5 min., amestecandu-se continuu. Siropul se trece printr-o sita si se toarna in sticle curate, clatite cu apa fierbinte. Se inchid sticlele si se lasa sa se raceasca. Sticlele incepute se pastreaza la rece si se consuma in scurt timp.

Sugestie: Siropul de cafea merge perfect cu inghetata de nuci sau de vanilie.