
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
50 g g | Cacao Cacao | |
2 bucati bucata | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
500 g g | Zahar Zahar | |
25 g g | Cafea boabe Cafea boabe | |
125 g g | Ciocolata Ciocolata |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSirop de ciocolata si cafea
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Zaharul, zaharul vanilat, boabele de cafea si 500 ml de apa se aduc incet la fierbere, intr-o oala inalta, si se lasa sa fiarba la foc mic 5 min.
Intre timp se toaca ciocolata. Siropul se ia de pe foc si se topeste in el ciocolata. Se lasa sa se intrepatrunda 5-10 min. Apoi se aduce din nou la fierbere, se incorporeaza bine cacaua si se lasa sa fiarba la foc mic, cca. 5 min., amestecandu-se continuu. Siropul se trece printr-o sita si se toarna in sticle curate, clatite cu apa fierbinte. Se inchid sticlele si se lasa sa se raceasca. Sticlele incepute se pastreaza la rece si se consuma in scurt timp.
Sugestie: Siropul de cafea merge perfect cu inghetata de nuci sau de vanilie.