meriți să fii surprins
Rulada cu ciocolata si capsuni

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

5 bucati bucata Oua Ou
125 g g Zahar Zahar
100 g g Faina Faina
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
25 g g Cacao Cacao
250 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
75 g g Zahar pudra Zahar pudra
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
250 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
200 g g Capsuni Capsuni
120 g g Ciocolata Ciocolata
120 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
Capsuni Capsuni
(decor)

Rulada cu ciocolata si capsuni

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

55 min
(135)

Mod de preparare

Pasul 1

Separa albusurile de galbenusuri. Intr-un bol, bate albusurile spuma. Adauga zaharul si mixeaza pana se topeste si se obtine o spuma tare. Adauga si galbenusurile si amesteca usor cu o spatula. Apoi pune faina, praful de copt si cacao. Amesteca pana se omogenizeaza.

Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si adauga compozitia pregatita mai devreme. Niveleaz-o cu o spatula si apoi da la cuptor, la 180°C, timp de 15 minute.

Dupa ce ai scos blatul din cuptor, nu il lasa in tava. Scoate-l cu grija cu tot cu hartie de copt si lasa-l la racit. Apoi, scoate cu grija hartia de copt de pe fundul blatului.

Pasul 2

Cat se coace blatul, pregateste crema. Adauga mascarpone intr-un bol, zaharul pudra, zaharul vanilinat si la urma frisca lichida. Mixeaza pana se obtine o crema consistenta, cremoasa.

Adauga intr-un bol mascarpone, zahar pudra, zahar vanilinat si frisca lichida. Mixeaza pana se omogenizeaza si capata o consistenta cremoasa.

Pasul 3

Intinde crema intr-un strat uniform pe blatul copt si racit.

Taie capsunile in bucatele si distribuie-le uniform peste crema. Ruleaza blatul (cu ajutorul hartiei de copt), pe lungime si strange. Baga rulada la frigider pana pregatesti ganache-ul.

Pune ciocolata si frisca la bain marie. Amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza si obtii o crema de ciocolata. Transfera intr-un bol si lasa putin la racit.

Ganache-ul se intinde pe toata suprafata ruladei, inclusive la baza. Se da la frigider pana a doua zi.

Cand stratul de ciocolata s-a intarit, se poate decora. Decoreaza cu frisca batuta si capsune proaspete (intregi sau jumatati).

Rulada cu ciocolata si capsuni
55 min

Rulada cu ciocolata si capsuni

Ingrediente

Ou
5 bucata
Zahar
125 g
Faina
100 g
Praf de copt
1 plic
Cacao
25 g
Branza mascarpone
250 g
Zahar pudra
75 g
Zahar vanilat
1 plic
Frisca lichida
250 ml
Capsuni
200 g
Ciocolata
120 g
Frisca lichida
120 ml
Capsuni (decor)
Rulada cu ciocolata si capsuni
30 min

Pasul 1

Blat pentru rulada

Separa albusurile de galbenusuri. Intr-un bol, bate albusurile spuma. Adauga zaharul si mixeaza pana se topeste si se obtine o spuma tare. Adauga si galbenusurile si amesteca usor cu o spatula. Apoi pune faina, praful de copt si cacao. Amesteca pana se omogenizeaza.

Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si adauga compozitia pregatita mai devreme. Niveleaz-o cu o spatula si apoi da la cuptor, la 180°C, timp de 15 minute.

Dupa ce ai scos blatul din cuptor, nu il lasa in tava. Scoate-l cu grija cu tot cu hartie de copt si lasa-l la racit. Apoi, scoate cu grija hartia de copt de pe fundul blatului.

Ou: 5 bucata
Zahar: 125 g
Faina: 100 g
Praf de copt: 1 plic
Cacao: 25 g
Rulada cu ciocolata si capsuni
15 min

Pasul 2

Crema cu capsuni pentru rulada

Cat se coace blatul, pregateste crema. Adauga mascarpone intr-un bol, zaharul pudra, zaharul vanilinat si la urma frisca lichida. Mixeaza pana se obtine o crema consistenta, cremoasa.

Adauga intr-un bol mascarpone, zahar pudra, zahar vanilinat si frisca lichida. Mixeaza pana se omogenizeaza si capata o consistenta cremoasa.

Branza mascarpone: 250 g
Zahar pudra: 75 g
Zahar vanilat: 1 plic
Frisca lichida: 250 ml
Capsuni: 200 g
Rulada cu ciocolata si capsuni
10 min

Pasul 3

Asamblare rulada cu ciocolata si capsuni

Intinde crema intr-un strat uniform pe blatul copt si racit.

Taie capsunile in bucatele si distribuie-le uniform peste crema. Ruleaza blatul (cu ajutorul hartiei de copt), pe lungime si strange. Baga rulada la frigider pana pregatesti ganache-ul.

Pune ciocolata si frisca la bain marie. Amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza si obtii o crema de ciocolata. Transfera intr-un bol si lasa putin la racit.

Ganache-ul se intinde pe toata suprafata ruladei, inclusive la baza. Se da la frigider pana a doua zi.

Cand stratul de ciocolata s-a intarit, se poate decora. Decoreaza cu frisca batuta si capsune proaspete (intregi sau jumatati).

Ciocolata: 120 g
Frisca lichida: 120 ml
Capsuni (decor)
Rulada cu ciocolata si capsuni

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3