meriți să fii surprins
Tort Valurile Dunarii

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

6 bucati bucata Oua Ou
10 ml ml Esenta de vanilie Esenta de vanilie
500 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
10 g g Praf de copt Praf de copt
30 g g Cacao Cacao
10 ml ml Esenta de rom Esenta de rom
400 g g Compot de visine Compot de visine
2 pachete pachet Budinca Budinca
(vanilie )
920 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
600 g g Zahar Zahar
200 g g Zahar pudra Zahar pudra
100 ml ml Apa Apa
270 g g Ciocolata menaj Ciocolata menaj
100 g g Ciocolata cu lapte Ciocolata cu lapte
570 g g Unt Unt

Tort Valurile Dunarii

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

4:00 h
(3)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180C (160C cu ventilatie) si tapetam cu hartie de copt 2 tavi cu diametrul de 20 cm. Scurgem visinele din compot, pastrand siropul pentru insiropat. Spumam untul cu zaharul aproximativ 5 minute cu mixerul la viteza mare. In spuma de unt adaugam ouale pe rand, amestecand minim 10 secunde dupa fiecare. La final cernem faina si praful de copt. Impartim aluatul in 2 parti egale. In una din parti punem esenta de vanilie, in cealalta punem cacao, lapte si esenta de rom.

Impartim aluatul alb, cel cu vanilie, in mod egal, in cele 2 tavi pregatite. Nivelam cu spatula. Punem aluatul cu cacao deasupra, aceeasi cantitate in fiecare tava si nivelam. Asezam deasupra visinele din compot, pe care le distribuim in mod egal intre cele 2 tavi. Coacem cele 2 blaturi 30-35 minute sau pana trec testul scobitorii. Lasam blaturile sa se raceasca.

Pentru crema, pregatim cele 2 plicuri de budinca urmand instructiunile de pe ambalaj, doar ca folosim 400ml lapte pentru fiecare plic de budinca. Cand budinca este gata si are consistenta dorita, tragem oala de pe foc, o acoperim cu folie alimentara astfel incat folia sa atinga budinca, pentru a nu face crusta. Lasam sa se raceasca foarte bine. Spumam untul si zaharul pudra, cu mixerul la viteza mare, pana granulele de zahar nu se mai simt in crema. Adaugam budinca rece, cate 2-3 linguri o data si amestecam pana avem o crema fina si aerata.

Pentru glazura 1 taiem ciocolata grosier si o topim pe baie de abur. Adaugam zaharul pudra si apa, amestecam pana avem o glazura lucioasa si fara cocoloase.

Pentru glazura 2 punem ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte si untul intr-o craticioara si le topim impreuna, pe baie de abur, amestecand des. Pregatim glazura 2 numai cand tortul este gata si a stat la frigider cel putin 2 ore.

Pentru a asambla tortul, tapetam una din tavile in care am copt blaturile cu folie alimentara si facem un inel din hartie de copt, de jur imprejur, de minim 15 cm inaltime, care sa ne permita sa asamblam un tort inalt. Punem primul blat, exact asa cum a fost in tava de copt, cu partea alba in jos. Insiropam cu jumatate din siropul ramas de la compotul de visine. Punem deasupra jumatate din crema de vanilie, nivelam cu spatula, apoi turnam glazura 1 si lasam la frigider pana aceasta se intareste. Punem al doilea strat de crema, nivelam, asezam al doilea blat, pe care il asezam cu partea cu vanilie in jos. Insiropam cu restul de sirop, apoi lasam tortul sa se odineasca la rece 2 ore. Scoatem tortul din tava cu ajutorul foliei, indepartam inelul de hartie de copt si imbracam tortul in glazura 2. In partea de sus facem valurile specific acestui desert folosind o furculita.