
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPasca
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Pentru aluat, se amesteca drojdia cu putin lapte si o lingurita cu zahar. Se oparesc 3-4 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand sa nu faca cocoloase. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu drojdia inmuiata si se lasa sa creasca la loc cald. Se amesteca galbenusurile cu sarea si apoi se bat cu zahar pana isi dubleaza volumul. Se toarna maiaua peste restul de faina, se amesteca, adaugand galbenusurile si putin lapte caldut.
2. Se framanta aluatul, se adauga treptat uleiul si untul topit. Cand aluatul se desprinde de pe maini se acopera si se lasa la crescut o ora. Se opreste o treime din aluat, iar din restul se intinde o foaie intr-o cratita tapetata cu hartie de copt.
3. Se amesteca branza cu untul, galbenusurile, smantana, sarea, zaharul pudra, coaja rasa de lamaie, faina, stafidele inmuiate in apa calda si albusurile batute spuma. Se toarna umplutura in forma si din aluatul ramas se impleteste un sul si se aseaza deasupra.