meriți să fii surprins
Pasca

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

100 g g Stafide Stafide
150 g g Zahar pudra Zahar pudra
1 kg kg Branza de vaca Branza de vaca
15 g g Sare iodata fina Sare iodata fina
100 g g Unt Unt
100 g g Zahar Zahar
500 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
250 ml ml Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5%
3 linguri lingura Smantana 20% Smantana 20%
4 bucati bucata Oua Ou
1 bucati bucata Drojdie Drojdie
1 lingurite lingurita Zahar Zahar
2 linguri lingura Ulei pentru prajit Ulei pentru prajit

Pasca

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(12)

Mod de preparare

1. Pentru aluat, se amesteca drojdia cu putin lapte si o lingurita cu zahar. Se oparesc 3-4 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand sa nu faca cocoloase. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu drojdia inmuiata si se lasa sa creasca la loc cald. Se amesteca galbenusurile cu sarea si apoi se bat cu zahar pana isi dubleaza volumul. Se toarna maiaua peste restul de faina, se amesteca, adaugand galbenusurile si putin lapte caldut.

2. Se framanta aluatul, se adauga treptat uleiul si untul topit. Cand aluatul se desprinde de pe maini se acopera si se lasa la crescut o ora. Se opreste o treime din aluat, iar din restul se intinde o foaie intr-o cratita tapetata cu hartie de copt.

3. Se amesteca branza cu untul, galbenusurile, smantana, sarea, zaharul pudra, coaja rasa de lamaie, faina, stafidele inmuiate in apa calda si albusurile batute spuma. Se toarna umplutura in forma si din aluatul ramas se impleteste un sul si se aseaza deasupra.