
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
250 g g | Biscuiti digestivi Biscuiti digestivi | |
100 g g | Unt Unt | |
600 g g | Crema de branza Crema de branza | |
400 g g | Ciocolata neagra Ciocolata neagra | |
160 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
200 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCheesecake cu ciocolata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pregatim o tava cu pereti detasabili, de 30-32 cm dimetru: ii ungem fundul cu unt si il tapetam cu hartie de copt, ungem marginile foarte bine cu unt. Dam biscutiii prin blender, adaugam untul topit. Amestecam pana avem o compozitie omogena. Punem compozitia in tava pregatita, o nivelam cu ajutorul unul pahar pentru a forma o crusta uniforma. Dam tava la rece pana pregatim umplutura.
Amestecam crema de branza cu zaharul pudra vanilat, pana granulele de zahar nu se mai simt. Topim ciocolata la baie de abur, apoi o adaugam peste crema de branza. Amestecam. La final adaugam frisca batuta. Turnam compozitia de ciocolata in tava, peste blatul de biscuiti. Nivelam si dam tava la rece peste noapte.
Desi va fi FOARTE greu sa ne abtinem, stiind ce bunatate ne asteapta in frigider, Cheesecake cu ciocolata TREBUIE sa stea la rece pentru a fi bine legata!
Nu ne mai ramane decat sa indepartam inelul tavii, sa mutam prajitura pe un platou si sa o decoram…dupa cum ne dicteaza imaginatia.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Sfaturi: Cantitatile din reteta sunt potrivite pentru o tava de 30-32 cm si ies undeva la 16 felii de cheesecake. Pentru o tava mai mica, pur si simplu injumatatiti cantitatile. Poti folosi ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte sau ciocolata alba, in functie de preferinte. Biscutii din blat sunt biscuiti digestivi. Acestia sunt cei mai potriviti pentru retetele de cheesecake. Nu veti obtine aceleasi rezultate cu biscutii pe baza de unt cum sunt “Petite Beurre” de exemplu. Este important sa folositi un unt de calitate, de min 80% grasime pentru cele mai bune rezultate.