meriți să fii surprins
Tarta pascala cu verdeturi

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

110 g g Rucola Rucola
250 g g Spanac Spanac
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
500 g g Branza Ricotta Branza Ricotta
3 linguri lingura Parmezan ras Parmezan ras
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
800 g g Aluat Aluat
(patiserie )
5 bucati bucata Oua Ou
Faina alba de grau Faina alba de grau
(cat cuprinde)
Ulei de masline Ulei de masline
(dupa gust)

Tarta pascala cu verdeturi

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:15 h
(4)

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 200 de grade C si fierbeti 4 oua timp de 10 minute. Dupa cele 10 minute, scoateti ouale si puneti-le in apa rece si lasati-le sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, le curatati de coaja si le taiati pe lungime in jumatate.

Spalati spanacul si rucola si lasati la scurs pentru a indeparta excesul de apa. Puneti spanacul si rucola la calit intr-o tigaie cu capac, in care ati pus putin ulei de masline. Lasati-le 4, 5 minute, apoi le scoateti, le scurgeti, le tocati si le puneti intr-un castron.

Intr-o alta tigaie, la foc mediu, puneti uleiul de masline si ceapa. Lasati pe foc pana cand se inmoaie ceapa si apoi dati tigaia deoparte. Puneti spanacul peste ceapa si amestecati bine. Adaugati si ricotta si parmezanul si amestecati din nou. Asezonati cu sare si piper si omogenizati totul.

Ungeti o tava rotunda cu unt, apoi presarati un praf de faina.Lauti o foaie de aluat fraged si o puneti in tava. Umpleti cu jumatate din amestecul de spanac si branza, apoi adaugati jumatatile de ou fiert, cu galbenusul in jos, repartizate uniform, apoi acoperiti cu amestecul de spanac ramas. Ungeti marginea aluatului cu un ou batut.

Puneti aluatul ramas la aceeasi grosime ca si prima foaie si asezati deasupra umpluturii, apasand marginile bine. Taiati excesul de aluat astfel incat tarta sa fie bine sigilata si din resturile de aluat faceti o margine pe care o puneti de jur imprejur. Faceti o mica incizie sub forma unei cruci in centrul tartei pentru a permite aburului sa iasa in timpul coacerii.

Ungeti partea de sus a tartei cu oul batut si bagati la cuptor timp de 40 minute sau pana cand capata o culoare aurie maronie. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.