
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTarta pascala cu verdeturi
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 200 de grade C si fierbeti 4 oua timp de 10 minute. Dupa cele 10 minute, scoateti ouale si puneti-le in apa rece si lasati-le sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, le curatati de coaja si le taiati pe lungime in jumatate.
Spalati spanacul si rucola si lasati la scurs pentru a indeparta excesul de apa. Puneti spanacul si rucola la calit intr-o tigaie cu capac, in care ati pus putin ulei de masline. Lasati-le 4, 5 minute, apoi le scoateti, le scurgeti, le tocati si le puneti intr-un castron.
Intr-o alta tigaie, la foc mediu, puneti uleiul de masline si ceapa. Lasati pe foc pana cand se inmoaie ceapa si apoi dati tigaia deoparte. Puneti spanacul peste ceapa si amestecati bine. Adaugati si ricotta si parmezanul si amestecati din nou. Asezonati cu sare si piper si omogenizati totul.
Ungeti o tava rotunda cu unt, apoi presarati un praf de faina.Lauti o foaie de aluat fraged si o puneti in tava. Umpleti cu jumatate din amestecul de spanac si branza, apoi adaugati jumatatile de ou fiert, cu galbenusul in jos, repartizate uniform, apoi acoperiti cu amestecul de spanac ramas. Ungeti marginea aluatului cu un ou batut.
Puneti aluatul ramas la aceeasi grosime ca si prima foaie si asezati deasupra umpluturii, apasand marginile bine. Taiati excesul de aluat astfel incat tarta sa fie bine sigilata si din resturile de aluat faceti o margine pe care o puneti de jur imprejur. Faceti o mica incizie sub forma unei cruci in centrul tartei pentru a permite aburului sa iasa in timpul coacerii.
Ungeti partea de sus a tartei cu oul batut si bagati la cuptor timp de 40 minute sau pana cand capata o culoare aurie maronie. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.