meriți să fii surprins
Creveti cu sos catalan

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

3 catei catel Usturoi Usturoi
1 felii felie Franzela alba Franzela alba
250 g g Rosii cherry Rosii cherry
3 bucati bucata Ardei gras Ardei gras
1 lingurite lingurita Boia de ardei Boia de ardei
20 bucati bucata Migdale Migdale
1 bucati bucata Lamai Lamaie
Busuioc Busuioc
(dupa gust)
3 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
450 g g Creveti Creveti

Creveti cu sos catalan

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(2)

Mod de preparare

Spalati ardeii si ii puneti la copt la cuptor. Puneti ulei intr-o tigaie si adaugati usturoiul tocat. Lasati-l 1 minut si apoi adaugati miezul de paine taiat cubulete si lasati-l pana se rumeneste putin. Scoateti painea cu usturoi si o puneti intr-un castron.

Cand s-au copt ardeii, ii curatati de coaja, indepartati semintele si ii taiati fasii si ii puneti intr-un alt castron. Painea cu usturoi, rosiile se blenduiesc, apoi adaugam ardeii copti si blenduim bine, adaugam o lingurita de boia picanta, migdalele, zeama de lamaie, busuiocul si 2 linguri de ulei si blenduim din nou pana obtinem un sos.

Decongelati crevetii conform instructiunilor de pe ambalaj sau ii puteti pune in apa calda si ii lasati pana se decongeleaza. Ii scoateti si ii puneti la scurs pe un servet de hartie. Pregatiti o tigaie, o ungeti cu ulei si adaugati crevetii pe care ii lasati 2,5 minute pe fiecare parte.

Serviti alaturi de sosul catalan. Pofta buna!