
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTarta aperitiv
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si faina sau spray non-stick o forma pentru tarta cu diametrul de 25-28cm. Batem ouale ca pentru omleta, adaugam uleiul, lapte, sare si piper. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si parmezanul. Amestecam pana avem o compozitie omogena. Turnam in tava, dam la cuptor 30-35 minute sau pana trece testul scobitorii si e frumos rumenita. O lasam sa se raceasca 10 minute in tava, apoi o rasturnam pe un gratar si o lasam sa se raceasca complet.
Ingrediente pentru crema si decor: Pentru crema, amestecam crema de branza, crema de teleam, mustarul, maioneza. Condimentam cu sare si piper. Dam crema la rece cel putin 2 ore inainte de folosire. Punem crema in pos si umplem tarta cu crema, apoi o decoram tarta dupa gustul si imaginatia noastra.
Tot ce trebuie sa stii despre reteta:
- Se pregateste usor, este foarte pufoasa si versatila: poti alege orice toping pentru tarta ta, de la crema de branza, pate si pana la pasta de ton sau zacusca.
- Poti folosi ulei de floarea soarelui in compozitie sau, pentru un plus de aroma, ulei de masline.
- Am folosit o forma de tarta cu diametrul de 28 cm pentru cantitatile date.
- Puteti adauga in aluat si ierburi aromatice, rosii uscate tocate, cubulete de bacon rumenite inainte sau chiar o lingura de pesto alla Genovese, pentru iubitorii de busuioc.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.