meriți să fii surprins
Tarta aperitiv

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

3 bucati bucata Oua Ou
150 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
150 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
250 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
50 g g Parmezan ras Parmezan ras
1 praf praf Sare de mare Sare de mare
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
200 g g Crema de branza Crema de branza
100 g g Crema de branza Crema de branza
(telemea)
2 lingurite lingurita Maioneza Maioneza
2 lingurite lingurita Mustar Mustar
Masline Masline
(dupa gust)
Rosii cherry Rosii cherry
(dupa gust)
100 g g Sunca de porc Sunca de porc

Tarta aperitiv

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(3)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si faina sau spray non-stick o forma pentru tarta cu diametrul de 25-28cm. Batem ouale ca pentru omleta, adaugam uleiul, lapte, sare si piper. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si parmezanul. Amestecam pana avem o compozitie omogena. Turnam in tava, dam la cuptor 30-35 minute sau pana trece testul scobitorii si e frumos rumenita. O lasam sa se raceasca 10 minute in tava, apoi o rasturnam pe un gratar si o lasam sa se raceasca complet.

Ingrediente pentru crema si decor: Pentru crema, amestecam crema de branza, crema de teleam, mustarul, maioneza. Condimentam cu sare si piper. Dam crema la rece cel putin 2 ore inainte de folosire. Punem crema in pos si umplem tarta cu crema, apoi o decoram tarta dupa gustul si imaginatia noastra.

Tot ce trebuie sa stii despre reteta:

- Se pregateste usor, este foarte pufoasa si versatila: poti alege orice toping pentru tarta ta, de la crema de branza, pate si pana la pasta de ton sau zacusca.

- Poti folosi ulei de floarea soarelui in compozitie sau, pentru un plus de aroma, ulei de masline.

- Am folosit o forma de tarta cu diametrul de 28 cm pentru cantitatile date.

- Puteti adauga in aluat si ierburi aromatice, rosii uscate tocate, cubulete de bacon rumenite inainte sau chiar o lingura de pesto alla Genovese, pentru iubitorii de busuioc.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.