meriți să fii surprins
Placinta cu carne si mere

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 kg kg Carne tocata Carne tocata
500 g g Mere Mar
15 g g Scortisoara macinata Scortisoara macinata
(macinata )
80 g g Zahar Zahar
50 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
25 g g Cimbru Cimbru
2 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
750 ml ml Vin de masa Vin de masa
(alb)
800 g g Aluat Aluat
(foietaj )
1 bucati bucata Oua Ou

Placinta cu carne si mere

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(1)

Mod de preparare

Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt la prajit in ulei de masline. Adaugam carnea si vinul in acelasi timp si lasam la foc mic pana se evapora tot lichidul. Imediat ce s-a evaporat lichidul, ridicam focul si calim bine. Varsam compozitia intr-un bol si amestecam scortisoara si cimbrul proaspat.

Taiem foitajul in jumatate si pe jumatate asezam carnea gatita. Impachetam si ungem cu ou batut. Dam placintele la cuptorul incins la 180?C sau foc mediu timp de 25-30 de minute.

Intr-o tigaie sotam merele taiate cuburi cu zahar, lasam sa se caramelizeze, iar la final adaugam un strop de vin alb.

Servim merele caramelizate pe post de sos peste placinta de carne.

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei