meriți să fii surprins
Blinis cu salata a la rousse

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

400 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
1 linguri lingura Faina alba de grau Faina alba de grau
1 plicuri plic Drojdie Drojdie
175 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
50 g g Faina de secara Faina de secara
1 praf praf Sare de mare Sare de mare
2 bucati bucata Oua Ou
50 g g Unt Unt
2 bucati bucata Morcovi Morcov
2 bucati bucata Cartofi albi Cartofi albi
100 g g Mazare fina Mazare fina
50 g g Castraveti murati Castravete murat
3 linguri lingura Maioneza Maioneza
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Blinis cu salata a la rousse

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

15 min
(1)

Mod de preparare

Pentru blinis, puneti intr-un vas 200 ml lapte caldut, adaugati o lingura de faina si drojdia si lasati sa stea 15 minute.

Intr-un castron, amestecati faina alba cu faina de secara, adaugati sare, apoi incorporati amestecul de lapte si drojdie, restul laptelui (celelalte 200 ml) si amestecati usor cu un tel pana obtineti un aluat omogen. Lasati la dospit timp de 1h.

Pentru salata a la rousse, amestecati morcovii fierti si taiati cubulete, cartofii fierti si taiati cubulete, mazarea decongelata si castravetii murarati taiati cubulete cu 2, 3 linguri de maioneza. Amestecati cu grija totul si dati la o parte.

Dupa ce a dospit aluatul, adaugati cele 2 galbenusuri batute si amestecati cu grija, apoi adaugati cele 2 albusuri batute spuma si incorporati cu miscari usoare (cu miscari din exterior in interior). Aluatul obtinut il lasati sa se odihneasca inca 10 minute.

Intr-o tigaie puneti cele 50 g de unt sa se topeasca si cu ajutorul unei linguri luati din aluat si adaugati in tigaie. Prajiti blinis-ul aproximativ 1,5 minute pe fiecare parte.

Blinisul racit serviti-l cu salata a la rousse. Asezonati cu mustar (dupa gust) si piper. Pofta buna!