meriți să fii surprins
Tarta foietaj cu rosii cherry prunisoare si cimbru

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

400 g g Foietaj Foietaj
300 g g Rosii cherry Rosii cherry
100 g g Parmezan ras Parmezan ras
2 catei catel Usturoi Usturoi
1 lingurite lingurita Cimbru Cimbru
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Tarta foietaj cu rosii cherry prunisoare si cimbru

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(0)

Mod de preparare

Aluatul foietaj trebuie copt in orb, fara ingrediente, inainte de a se asambla tarta. Asadar, se intinde aluatul pe o foaie de copt, pe o tava, impungand cu o furculita interiorul acestuia.

Marzajul trebuie facut intr-un dreptunghi mai mic decat foietajul in sine, lasand o margine de 1-2 cm neperforata pe toate laturile.

Foiejatul trebuie copt orb circa 25 de minute, acoperind cu o tava mai mica zona perforata cu furculita, Dupa cele 25 de minute, cand doar marginile aluatului vor fi crescut, pe partea din mijloc se adauga ingredientele: parmezanul ras, usturoiul tocat, rosiile cherry prunisoare (intregi si taiate in jumatati) sare, piper si cimbru.

Tarta se intoarce la cuptor pentru inca 25 de minute, cat sa se gateasca rosiile si aluatul sa prinda culoare aurie. Pofta buna!