
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
aluat
400 g g | Faina Faina | |
1 bucati bucata | Oua Ou | |
100 g g | Unt Unt | |
200 g g | Smantana Smantana | |
Sare Sare | ||
Apa Apa |
umplutura
Ulei Ulei | ||
500 g g | Carne tocata Carne tocata | |
Sare Sare | ||
Piper Piper | ||
1 lingurite lingurita | Cimbru Cimbru | |
4 catei catel | Usturoi Usturoi | |
3 bucati bucata | Ceapa Ceapa | |
400 g g | Ciuperci Ciuperci | |
2 bucati bucata | Oua Ou | |
200 ml ml | Smantana Smantana | |
1 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel | |
150 g g | Cascaval Cascaval | |
1 bucati bucata | Oua Ou | |
Mix seminte Mix seminte |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPlacinta cu carne si ciuperci
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Puneti faina intr-un bol, adaugati oul, untul, smantana, sarea si apoi amestecati toate ingredientele cu mana pana formati un aluat. Daca mai este nevoie, mai puneti putina apa si putina faina.Formati o bila din aluat pe care o puneti intr-o folie de plastic si o dati la frigider pentru 30 de minute.
Pentru umplutura, puneti pe foc o tigaie, adaugati ulei, carnea tocata (amestec de porc cu vita) si o lasati putin pana se gateste si apoi asezonati cu sare si piper.
Adaugati cimbru uscat, usturoiul tocat marunt, ceapa taiata si amestecati din nou.
Cand ceapa s-a inmuiat, adaugati si ciupercile si mai lasati pana se gatesc si acestea.
Apoi, luati de pe foc si puneti amestecul de carne si ciuperci intr-un bol si lasati sa se raceasca putin.
Intr-un bol mai mare, adaugati amestecul de carne si ciuperci, ouale, smantana , patrunjelul si cascavalul taiat cubulete. Amestecati bine totul.
Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul pregatit mai devreme si lasat la racit.
Taiati marginile aluatului, il infasurati pe sucitor si il transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Puneti umplutura pe mijlocul aluatului (pe lung) si, cu ajutorul palmelor modelati umplutura. Cu o rola zimtata, taiati portiunile laterale ale aluatului sub forma de benzi pana aproape de umplutura si apoi formati impletituri. Ideal este ca fasiile de aluat sa acopere bine carnea, sa nu ramana spatii intre ele. Ungeti placinta cu un ou batut, presarati mix de seminte si dati la cuptor, la 180°C, timp de 60 de minute.