Tarta cu rosii cherry

Tarta cu rosii cherry

DificultateScazuta
Gatire1:15 h

Mod de preparare

    Aluatul se pregateste din faina, sare si untul rece, taiat cuburi, incorporand bine grasimea in ingredientele uscate. La final, se adauga apa rece si iaurtul, amestecand iar riguros. Aluatul format se transfera in folie alimentara si se lasa la frigider, la odihnit, cel putin o ora.

    Intre timp se pregatesc rosiile cherry, spalate si taiate in jumatati. Intr-un castron se pregateste si crema de branza, amestecand ricotta, parmezan si sare dupa gust.

    Aluatul racit se intinde direct pe hartia de copt tapetata cu putina faina. Aluatul se va intinde sub forma unui cerc cu ajutorul unui sucitor, urmand ca marginile sa se ridice usor pentru a forma o coaja de tarta. Interiorul acesteia se umple cu amestecul de branza si jumatatile de rosii cherry, aranjate cu pulpa in sus, iar marginea de aluat se unge cu galbenus batut.

    Se presara sare, piper si cativa stropi de ulei de masline pe deasupra tartei si se da la cuptor, la 190 grade C, pentru circa 45-50 de minute, pana cand marginile sunt bine rumenite, iar rosiile coapte si zemoase. Pofta buna!