meriți să fii surprins
Tarta cu rosii cherry

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

160 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
110 g g Unt Unt
1 varfuri varf Sare de mare Sare de mare
3 linguri lingura Apa Apa
3 linguri lingura Iaurt Iaurt
125 g g Branza Ricotta Branza Ricotta
70 g g Parmezan ras Parmezan ras
200 g g Rosii cherry Rosii cherry
1 bucati bucata Oua Ou
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
Ulei de masline Ulei de masline
(dupa gust)

Tarta cu rosii cherry

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:15 h
(2)

Mod de preparare

Aluatul se pregateste din faina, sare si untul rece, taiat cuburi, incorporand bine grasimea in ingredientele uscate. La final, se adauga apa rece si iaurtul, amestecand iar riguros. Aluatul format se transfera in folie alimentara si se lasa la frigider, la odihnit, cel putin o ora.

Intre timp se pregatesc rosiile cherry, spalate si taiate in jumatati. Intr-un castron se pregateste si crema de branza, amestecand ricotta, parmezan si sare dupa gust.

Aluatul racit se intinde direct pe hartia de copt tapetata cu putina faina. Aluatul se va intinde sub forma unui cerc cu ajutorul unui sucitor, urmand ca marginile sa se ridice usor pentru a forma o coaja de tarta. Interiorul acesteia se umple cu amestecul de branza si jumatatile de rosii cherry, aranjate cu pulpa in sus, iar marginea de aluat se unge cu galbenus batut.

Se presara sare, piper si cativa stropi de ulei de masline pe deasupra tartei si se da la cuptor, la 190 grade C, pentru circa 45-50 de minute, pana cand marginile sunt bine rumenite, iar rosiile coapte si zemoase. Pofta buna!

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei