
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
160 g g | Faina alba de grau
Faina alba de grau (000) | ||
110 g g | Unt Unt | ||
1 varfuri varf | Sare de mare Sare de mare | ||
3 linguri lingura | Apa Apa | ||
3 linguri lingura | Iaurt Iaurt | ||
125 g g | Branza Ricotta Branza Ricotta | ||
70 g g | Parmezan ras Parmezan ras | ||
200 g g | Rosii cherry Rosii cherry | ||
1 bucati bucata | Oua Ou | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | |||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | |||
Ulei de masline
Ulei de masline (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTarta cu rosii cherry
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Aluatul se pregateste din faina, sare si untul rece, taiat cuburi, incorporand bine grasimea in ingredientele uscate. La final, se adauga apa rece si iaurtul, amestecand iar riguros. Aluatul format se transfera in folie alimentara si se lasa la frigider, la odihnit, cel putin o ora.
Intre timp se pregatesc rosiile cherry, spalate si taiate in jumatati. Intr-un castron se pregateste si crema de branza, amestecand ricotta, parmezan si sare dupa gust.
Aluatul racit se intinde direct pe hartia de copt tapetata cu putina faina. Aluatul se va intinde sub forma unui cerc cu ajutorul unui sucitor, urmand ca marginile sa se ridice usor pentru a forma o coaja de tarta. Interiorul acesteia se umple cu amestecul de branza si jumatatile de rosii cherry, aranjate cu pulpa in sus, iar marginea de aluat se unge cu galbenus batut.
Se presara sare, piper si cativa stropi de ulei de masline pe deasupra tartei si se da la cuptor, la 190 grade C, pentru circa 45-50 de minute, pana cand marginile sunt bine rumenite, iar rosiile coapte si zemoase. Pofta buna!