
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPlacinta la tava
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Amestecam drojdia cu zaharul, pana drojdia se topeste si amestecul devine lichid. Intr-un vas incapator cernem faina si punem in mijloc apa calduta, amestecul de drojdie, uleiul si ouale, sarea. Amestecam cu mixerul sau o lingura de lemn pana avem un aluat omogen, elastic, de consistenta moale.
Ungem cu unt si faina sau unt si hartie de copt o tava de 35x25 cm. Turnam in tava jumatate din compozitia pentru aluat. Folosim o spatula umezita cu apa pentru a nivela aluatul. Pudram cu pesmet. Punem deasupra un strat unfiorm de telemea, apoi un strat de muschi tiganesc. Turnam deasupra restul de aluat, nivelam bine. Lasam placinta sa se odihneasca 30 de minute.
Incingem cuptorul la 160°C. Ungem placinta cu ou batut, apoi o dam la cuptor 25-35 minute sau pana este frumos rumenita si trece testul scobitorii.
Lasam placinta la tava sa se racoreasca putin, apoi o putem felia. Este delicioasa, pufoasa si foarte usor de transportat la scoala sau birou!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Placinta la tava - Placinta rapida este o reteta excelenta, pe care vi-o recomand cu mare drag si sunt sigura ca va fi un mare succes la toti cei care o vor gusta!Cu un aluat foarte rapid, pe care il poti amesteca pur si simplu cu o lingura, fara a fi nevoie de mixer si umplutura la alere, placinta la tava este ideala pentru intreaga familie!
Tot ce trebuie sa stii despre reteta: Din cantitatile date iese o tava mare de placinta, o tava de 35x25 cm, respectiv cca 10-12 portii. Daca doriti sa faceti o cantitate mai mica, pur si simplu injumatatiti ingredientele si coaceti placinta intr-o tava mai mica, de 20x20cm sau o tava rotunda cu diametrul de 32 cm.
Puteti folosi drojdie proaspata (un cub de 40-50g) sau drojdie uscata (un plic de 7-10g).
In aluat puteti adauga ierburi aromatice, spanac tocat, ceapa calita sau o lingura de pasta concentrata de rosii pentru un plus de aroma.La capitolul umplutura, eu am ales telemea si sunca, dar puteti folosi orice legume aveti la indemana in camara, cu conditia sa le caliti inainte. La fel de bine puteti adauga mai multe tipuri de branza sau mezeluri, dar si carne gatita, cum ar fi resturile de la friptura de aseara.
Este o placinta economica, foarte usor de pregatit si care va permite sa “reciclati” ingredientele pe care le aveti deja. Se pastreaza foarte bine 3-4 zile la rece, invelita in folie alimentara. O puteti incalzi putin inainte de servire, mai ales daca are umplutura de branza.