meriți să fii surprins
Creveti in stil provencal

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

200 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
100 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
9 catei catel Usturoi Usturoi
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
1 lingurite lingurita Zeama de lamaie Zeama de lamaie
500 g g Creveti Creveti
100 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
1 bucati bucata Franzela alba Franzela alba

Creveti in stil provencal

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

25 min
(2)

Mod de preparare

Uleiul de floarea-soarelui si laptele se toarna intr-un vas inalt si se amesteca bine utilizand un mixer vertical, mai intai la viteza mica, ulterior la viteza mare, pana se formeaza o maioneza.

Se curata 4 - 5 catei de usturoi, se zdrobesc si se asezoneaza cu sare, piper si putina lamaie. Mujdeiul astfel rezultat se amesteca cu maioneza, formand un sos provencal traditional, cunoscut si sub numele de „Aioli”.

Se spala crevetii, se usuca si se asaza in 4 vase de ceramica mici, pentru cuptor. Restul cateilor de usturoi se curata si se feliaza fin. Se amesteca cu ulei de masline, se sareaza si pipereaza si se distribuie deasupra crevetilor.

Se tin in cuptorul preincalzit timp de 3 - 4 minute. Se servesc cu sosul Aioli si cu felii de paine proaspata sau prajita. Pofta buna!