meriți să fii surprins
Somon in crusta de aluat

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 bucati bucata Somon file Somon file
1 bucati bucata Foi de placinta Foaie de placinta
400 g g Spanac Spanac
200 g g Branza de vaca Branza de vaca
1 varfuri varf Nucsoara Nucsoara
1 varfuri varf Piper negru Piper negru
30 g g Unt Unt
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
4 fire fir Ceapa verde Ceapa verde
450 ml ml Smantana 20% Smantana 20%
3 bucati bucata Oua Ou

Somon in crusta de aluat

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(6)

Mod de preparare

1. Topim untul intr-o tigaie si calim usor spanacul, amestecand incontinuu, pana se evapora toata apa pe care o contine. Il lasam sa se tempereze si adaugam branza telemea rasa si ouale, nucsoara si piper (atentie, branza este sarata, asa ca nu mai adaugam sare).

2. Intre timp preincalzim cuptorul la 180 ° C si introducem somonul la copt intr-o tava timp de 15 minute, apoi il lasam sa se raceasca (este o forma de semipreparare).

3. Intr-o tava punem hartie pentru copt si o ungem cu unt. Taiem foile de placinta in 4 parti egale si ungem fiecare foaie cu unt. Asezam pe fiecare putin somon, peste el amestecul de spanac impartit in mod egal, apoi impaturim cu foile de placinta in sus si le legam sub forma de traista cu frunze de ceapa verde sau de praz oparit. Le ungem cu galbenus de ou si le introducem la cuptor timp de 15-20 de minute (pana se rumesc). Se servesc cu smantana. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.