meriți să fii surprins
Somon cu crusta de mustar si piure de cartofi cu sofran

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

Sofran Sofran
(dupa gust)
150 g g Frisca Frisca
2 linguri lingura Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
1 kg kg Cartofi albi Cartofi albi
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
2 lingurite lingurita Otet balsamic Otet balsamic
2 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
2 lingurite lingurita Mustar Mustar
3 bucati bucata Paine toast Paine toast
2 bucati bucata Esalota Esalota
4 bucati bucata Somon file Somon file

Somon cu crusta de mustar si piure de cartofi cu sofran

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(1)

Mod de preparare

Fileurile de somon se lasa la decongelat.

Se curata salotele si se taie marunt. Feliile de toast se curata de coaja si se faramiteaza marunt. Se amesteca cele doua cu mustar, ulei si otet, adaugandu-se, dupa gust, sare si piper.

Se curata cartofii si se taie marunt. Se pun la fiert in apa sarata vreme de 20-25 minute, pana devin foarte moi.

Se spala somonul, se tamponeaza pentru a absorbi apa, se condimenteaza cu sare si piper si se pune intr-o forma pentru sufleuri unsa cu ulei. Se toarna deasupra amestecul de mustar si se lasa la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade C vreme de 12-15 minute

Frisca si sofranul se dau in fiert si se lasa deoparte, acoperite. Se scurg cartofii si se toarna frisca amestecata cu sofran printr-o sita fina. Se zdrobesc cartofii pana se obtine un piure fin, care se condimenteaza dupa gust. Se serveste alaturi de somon.