
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Sofran
Sofran (dupa gust) | |||
150 g g | Frisca Frisca | ||
2 linguri lingura | Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui | ||
1 kg kg | Cartofi albi Cartofi albi | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | |||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | |||
2 lingurite lingurita | Otet balsamic Otet balsamic | ||
2 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | ||
2 lingurite lingurita | Mustar Mustar | ||
3 bucati bucata | Paine toast Paine toast | ||
2 bucati bucata | Esalota Esalota | ||
4 bucati bucata | Somon file Somon file |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSomon cu crusta de mustar si piure de cartofi cu sofran
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Fileurile de somon se lasa la decongelat.
Se curata salotele si se taie marunt. Feliile de toast se curata de coaja si se faramiteaza marunt. Se amesteca cele doua cu mustar, ulei si otet, adaugandu-se, dupa gust, sare si piper.
Se curata cartofii si se taie marunt. Se pun la fiert in apa sarata vreme de 20-25 minute, pana devin foarte moi.
Se spala somonul, se tamponeaza pentru a absorbi apa, se condimenteaza cu sare si piper si se pune intr-o forma pentru sufleuri unsa cu ulei. Se toarna deasupra amestecul de mustar si se lasa la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade C vreme de 12-15 minute
Frisca si sofranul se dau in fiert si se lasa deoparte, acoperite. Se scurg cartofii si se toarna frisca amestecata cu sofran printr-o sita fina. Se zdrobesc cartofii pana se obtine un piure fin, care se condimenteaza dupa gust. Se serveste alaturi de somon.