meriți să fii surprins
Placinta light

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

650 g g Carne tocata Carne tocata
250 g g Foi de placinta Foaie de placinta
250 g g Dovlecei Dovlecel
1 legaturi legatura Ceapa verde Ceapa verde
1 lingurite lingurita Seminte de susan Seminte de susan
1 lingurite lingurita Mac Mac
1 bucati bucata Oua Ou
1 lingurite lingurita Ulei Ulei
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
Piper negru Piper negru
(dupa gust )
200 g g Cascaval Cascaval

Placinta light

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(1)

Mod de preparare

1. Prajim intr-o tigaie bine incinsa carnea tocata si dovlecelul taiat foarte marunt, impreuna cu aproximativ 1 lingurita de ulei. Asezonam cu sare si piper. Gatim, amestecand continuu, aproximativ 9-11 minute, pana cand carnea e aproape preparata.

2. Intr-un castron amestecam carnea tocata si dovlecelul, ceapa verde tocata marunt si cascavalul taiat cubulete. Amestecam totul foarte bine. Scurgem amestecul de zeama in exces, care e posibil sa ramana de la carnea tocata. Adaugam si oualele, batute ca de omleta.

3. Intr-o tava unsa cu putin ulei, punem 1/2 din foile de placinta, apoi compozitia. Acoperim cu restul de foi de placinta. Introducem placinta la cuptor, la foc mediu sau la 150 ° C, acoperita cu folie de aluminiu, pentru aproximativ 35-40 de minute.

4. Cu 10 minute inainte sa o scoatem, ungem foile de deasupra, care trebuie sa fie deja aurii (vezi sfatul Lidl pentrucum sa dam placintelor un aspectlucios), cu ou batut ca de omleta amestecat cu cascaval ras. Ungem bine foaia. Apoi presaram in ploaie susanul si macul. Punem placinta inapoi in cuptor fara folie de aluminiu pentru inca 10 minute. Verificam placinta sa aiba si foile de dedesubt coapte. Daca nu sunt, o mai lasam inca un pic. Placinta se serveste cu sos de rosii, salsa sau sos de smantana cu usturoi. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata dePetru Buiuca.