meriți să fii surprins
Somon cu migdale servit cu cartof si sos de vin

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 bucati bucata Somon file Somon file
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper alb Piper alb
(dupa gust)
50 bucati bucata Migdale Migdale
3 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
1 linguri lingura Pesmet Pesmet
1 bucati bucata Oua Ou
100 g g Telina Telina
302 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
4 bucati bucata Cartofi albi Cartofi albi
150 ml ml Vin alb Vin alb
1 lingurite lingurita Amidon Amidon

Somon cu migdale servit cu cartof si sos de vin

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(3)

Mod de preparare

1. Maruntim migdalele si patrunjelul intr-un blender.

2. Batem abusul spuma si il amestecam cu compozitia de migdale si pesmetul alb.

3. Punem aceasta compozitie peste bucatile de somon condimentat, pe care le coacem la cuptor timp de 40 de minute la o temperatura de 160 ° C (focul nu trebuie sa fie puternic).

4. Intre timp, fierbem cartofii in coaja. Prajim telina in baie de ulei incins timp de 1 minut, pana se rumeneste, apoi o scoatem pe un servet de hartie pentru a absorbi grasimea.

5. Sosul il pregatim astfel: dizolvam amidonul cu 2 linguri de apa, punem uleiul la incalzit impreuna cu vinul, iar cand clocoteste, adaugam amidonul, amestecam rapid pana devine legat si potrivim de sare si piper.

6. Curatam cartofii de coaja si le dam o forma de dreptunghi, apoi ii tavalim prin patrunjel taiat marunt si sare grunjoasa.

7. Asezam intr-o farfurie cartoful, apoi bucata de somon cu crusta in sus, turnam sosul si decoram deasupra cu beteala de telina.

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.