
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSomon cu migdale servit cu cartof si sos de vin
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Maruntim migdalele si patrunjelul intr-un blender.
2. Batem abusul spuma si il amestecam cu compozitia de migdale si pesmetul alb.
3. Punem aceasta compozitie peste bucatile de somon condimentat, pe care le coacem la cuptor timp de 40 de minute la o temperatura de 160 ° C (focul nu trebuie sa fie puternic).
4. Intre timp, fierbem cartofii in coaja. Prajim telina in baie de ulei incins timp de 1 minut, pana se rumeneste, apoi o scoatem pe un servet de hartie pentru a absorbi grasimea.
5. Sosul il pregatim astfel: dizolvam amidonul cu 2 linguri de apa, punem uleiul la incalzit impreuna cu vinul, iar cand clocoteste, adaugam amidonul, amestecam rapid pana devine legat si potrivim de sare si piper.
6. Curatam cartofii de coaja si le dam o forma de dreptunghi, apoi ii tavalim prin patrunjel taiat marunt si sare grunjoasa.
7. Asezam intr-o farfurie cartoful, apoi bucata de somon cu crusta in sus, turnam sosul si decoram deasupra cu beteala de telina.
Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.