meriți să fii surprins
File de somon cu varza aromata si crusta de seminte

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

2 bucati bucata Somon file Somon file
1 lingurite lingurita Cimbru Cimbru
60 g g Sunca presata Sunca presata
(taraneasca)
2 lingurite lingurita Miez seminte de floarea-soarelui Miez seminte de floarea-soarelui
2 catei catel Usturoi Usturoi
2 g g Piper alb Piper alb
1 lingurite lingurita Coaja de lamaie Coaja de lamaie
1 lingurite lingurita Miere Miere
50 ml ml Vin rosu Vin rosu
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
250 g g Varza rosie Varza rosie

File de somon cu varza aromata si crusta de seminte

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(1)

Mod de preparare

1. Intr-o tigaie calim usturoiul tocat marunt impreuna cu sunca taraneasca, cimbrul uscat (un sfert de lingurita) si varza rosie tocata subtire. Calim amestecand bine timp de aproximativ 25 de minute. Dupa 15 minute de calit adaugam vinul rosu si mai lasam pe foc 10 minute. Varza va prelua aroma vinului si nu va fi uscata. Asezonam cu sare, dupa preferinta.

2. Prajim somonul intr-o tigaie neaderenta impreuna cu sare, piper alb si coaja de lamaie (un sfert de lingurita). Il prajim cam 4-5 minute, la foc mediu, pe toate partile. Daca il dorim mai suculent il prajim aprox 3-4 minute pe fiecare parte.

3. Cand e gata il scoatem pe tocator si il ungem deasupra cu miere (o jumatate de lingurita). Adaugam seminte de floarea-soarelui prajite. Practic, avem cea mai rapida cruste cu seminte! Se serveste impreuna cu varza delicioasa. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata dePetru Buiuca.